DRUGI KROG

FOTO: Policija razkrila, kaj se je dogajalo z glasovnicami v Kranju

V Kranju slavje nekdanjega zavarovalničarja. V Kopru ponujali denar za prazno glasovnico?
Fotografija: Matjaž Rakovec, zmagovalev županskih volitev v Kranju. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Matjaž Rakovec, zmagovalev županskih volitev v Kranju. FOTO: Leon Vidic, Delo

KRANJ – Gorenjska prestolnica ima novega župana. Boštjana Trilerja, ki ni ponovno kandidiral, bo nasledil Matjaž Rakovec, nekdanji predsednik uprave Zavarovalnice Triglav in tretji mandat zapored tudi predsednik Hokejske zveze Slovenije.

Državna volilna komisija (DVK) glasov iz Kranja uro po zaprtju volišč še ni objavila, prišlo je namreč do zapleta. Kandidat za župana Zoran Stevanović je sumil, da je nekdo vlomil v sobo z glasovnicami s predčasnega glasovanja.

Volilna komisija je v prostorih občine te nepravilnosti preučevala, prav tako je zadevo preverila policija. »Kriminalisti so danes zvečer na enem od volišč preverjali prijavo o domnevnem vstopu v prostor z volilnicami. Do zdaj preverjene okoliščine ne izkazujejo suma kaznivega dejanja niti namernega uničenja pečata niti vloma. Stvari v prostoru so bile nedotaknjene, vrata pa so bila po zdajšnjih ugotovitvah s ključem odprta pomotoma. Kriminalisti so s to osebo tudi že opravili razgovor. V času ogleda so bile na kraju tudi pristojne osebe iz volilne komisije. Če ne bodo ugotovljena drugačna dejstva, bodo postopek proti osebi kriminalisti zaključili brez ukrepa,« so malo po 21.30 sporočili iz PU Kranj. Če bi se potrdilo, da je do kraje glasovnic prišlo, bi bil drugi krog v Kranju najverjetneje razveljavljen.

Policija je zapečatila prostor zaradi suma nepooblaščenega vstopa v sobo, kjer so bile glasovnice predčasnih volitev v Kranju. FOTO: Leon Vidic, Delo
Policija je zapečatila prostor zaradi suma nepooblaščenega vstopa v sobo, kjer so bile glasovnice predčasnih volitev v Kranju. FOTO: Leon Vidic, Delo

Štetje glasov drugega kroga lokalnih volitev se je zato v MO Kranj zavleklo, ko pa so začeli prihajati izidi, je bilo kmalu jasno, da Rakovec prepričljivo vodi. Na koncu je prejel 68 odstotkov glasov.

Štetje glasov po vseh občinah lahko spremljate tukaj.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije