PRI ŠOLARKI POTRDILI OKUŽBO

Znano, kaj je s 40 zaposlenimi in z 18 bolniki, ki so bili v stiku z okuženo medicinsko sestro

Test je pokazal okužbo pri šolarki z Jesenic, pri zaposlenih pa so bili negativni.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic, Delo

Nacionalni inštitut za javno zdravje sporoča, da je šolarka z Jesenic pozitivna na novi koronavirus, njen razred gre v 14-dnevno karanteno. Testa šolarjev iz Ljubljane sta bila negativna.


V Sloveniji so potrdili dve novi okužbi s koronavirusom – eno v Ljubljani in eno na Jesenicah. V Splošni bolnišnici Jesenice so zaradi pozitivnega brisa na novi koronavirus pri eni zaposleni danes uvedli zaščitne ukrepe in prepovedali obiske. Kot je dopoldne povedal v. d. direktorja bolnišnice Miran Rems, je okužena ena od medicinskih sester. Zdaj so okužbo potrdili tudi pri njeni hčeri, ki je bila zadnje dni v šoli.

Iz Splošne bolnišnice Jesenice, kjer dela omenjena medicinska sestra, so zvečer sporočili, da so izvidi testov vseh 40 zaposlenih in 18 bolnikov, ki so jih testirali danes dopoldne, negativni. Vršilec dolžnosti direktorja bolnišnice Miran Rems je zvečer v Odmevih povedal, da so bili negativni tudi testi osmih zaposlenih, ki so jih testirali popoldne.

To je že drugi primer v Sloveniji po koncu epidemije, ko je moral celotni razred v karanteno. Pred dnevi se je to zgodilo v Mariboru.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije