POLITIČNO TRUPLO

Šarec odstopa, Janša pa se oglaša

Prvak opozicije je komentiral Šarčevo odločitev.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Instagram

Po današnji napovedi odstopa predsednika vlade Marjana Šarca je javnost pričakovala tudi odziv prvaka opozicije Janeza Janše. Janša je pred 14 dnevi gostoval v studiu RTV Slovenija. Z voditeljico Tanjo Gobec sta razmišljala o aktualnih političnih dogodkih. Med drugim je tedaj dejal, da je vladna koalicija klinično mrtva, mnogi pa so njegov nastop ocenili kot »neverjetno umirjen«, kar bi lahko napovedovalo predčasne volitve.
Preberite tudi: Janša »nenavadno umirjen« v studiu, kaj se dogaja
»Ta koalicija je na neki način klinično mrtva že od samega začetka, umetno dihanje ji je zagotavljala stranka Levica. Tega umetnega dihanja ni več, torej gre za politično truplo, ki se ohlaja. Hitrost tega ohlajanja pa je odvisna predvsem od cenika Zmaga Jelinčiča,« je takrat povedal Janša. Po Šarčevi napovedi odstopa pa se je odzval na twitterju:


Je bil pa pred kratkim prvak opozicije na drugem koncu sveta, vsaj če sklepamo po objavah na instagramu. Tam je namreč objavil fotografiji iz Borobudurja, ki je največje budistično svetišče na svetu. Stoji v bližini mesta Jogjakarta (tudi Džogdžakarta) v osrednjem delu otoka Java v Indoneziji. 






 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije