VINSKA KLET

Pod zemljo točijo vina evropskih prvakov

Marjan Kocman v Atrij klet najprej povabil Danila Steyerja in Stojana Ščurka.
Fotografija: Degustatorji so si z zanimanjem ogledali reklamni letak s popisom vin Stojana Ščurka.
Odpri galerijo
Degustatorji so si z zanimanjem ogledali reklamni letak s popisom vin Stojana Ščurka.

V STANOVANJSKI soseski Bistra v središču Domžal je Marjan Kocman nedavno odprl gostinski lokal Atrij klet. V njem ponuja le izbrana buteljčna vina priznanih vinarjev iz slovenske vinske nogometne reprezentance. Prejšnji teden je kot prvega gostil njenega kapetana Danila Steyerja iz Apač, ta četrtek pa je bil degustacijski večer v znamenju vin Stojana Ščurka iz Goriških brd.

Marjan Kocman - Kuki je izkušen kuhar in gostinec.
Marjan Kocman - Kuki je izkušen kuhar in gostinec.
Marjan Kocman, ki ga v širši okolici Domžal poznajo kot najemnika več lokalov, denimo gostilne Zlata kaplja v Radomljah, prostora za piknike v Športnem parku Domžale in bifeja v prostoru mengeškega kulturnega doma (Špas teater), je v družbi obeh vinarjev in več radovednih degustatorjev pestre palete Ščurkovih belih, rdečih in penečih se vin povedal, da namerava v približno 150 kvadratnih metrov velikem najetem lokalu v podzemnem atriju na Ljubljanski cesti 106 b najprej predstaviti vse vinarje, ki so junija lani postali evropski prvaki med osmimi nogometnimi vinogradniškimi reprezentancami.

V živo jih bo predstavljal vsak četrtek zvečer, tako da bo ponudbo vsakokrat dopolnil z enim od vinogradniških nogometašev. Prekaljeni gostinec, ki je prve korake začel že davnega leta 1973 kot vajenec v radomeljski gostilni Pri Špornu, pozneje pa je kot kuhar delal v zbiljskem Kanuju oziroma v Italiji, Nemčiji, Avstriji in Švici, je hudomušno pripomnil, da bo vinarje predstavljal do konca marca, pri tem pa da bodo najprej na vrsti igralci in tisti z rezervne klopi, najpozneje pa tisti, ki so se na lanskem turnirju poškodovali oziroma so bili izključeni.

Degustatorji vin Stojana Ščurka so se ob prigrizku in vrhunski kapljici hitro sprostili. FOTOGRAFIJE: IGOR MALI
Degustatorji vin Stojana Ščurka so se ob prigrizku in vrhunski kapljici hitro sprostili. FOTOGRAFIJE: IGOR MALI
Do pomladi bodo v njegovem lokalu, v katerem na steni visijo razne slike in fotografije vinarjev, njihovih kleti in vinogradov ter starih reklam, naokoli pa so razporejeni tudi posamezni vinski sodi in okrasne police z izbranimi vini, četrtkovi večeri posvečeni le degustacijam vin ob prigrizkih, sicer pa je odprt še vsak petek in soboto od 17. do 23. ure. Preostale dneve je prostor mogoče najeti za razne otroške ali rojstnodnevne zabave, degustacije ali team buildinge. Kot gostinec jim lahko zagotovi tudi hrano.
Konec februarja bo tam organiziral še prve tečaje za pomožna dela v gostinstvu – za natakarje in pomožne kuharje, saj tega kadra v gostinstvu močno primanjkuje. Pod vodstvom različnih kuharjev iz Slovenije in tujine bodo lahko izbirali med različno zahtevnimi tečaji – od začetnih do nadaljevalnih. Tako namerava izšolati več ekip, ki bi lahko delale tudi na terenu oziroma bi bile primerne za razne cateringe in strežbo na velikih športnih prireditvah.

Že aprila pa bodo začeli delati po poletnem delovnem času, kar pomeni, da bodo imeli odprto vse dni v tednu. Ponudbo bodo obogatili različni točeni sladoledi in domače slaščice. Kakšen bo delovni čas, Kocman še ni hotel napovedati, bo pa odvisen predvsem od obiskovalcev. Je pa že zdaj opozoril, da lokal ni in ne bo namenjen ljubiteljem piva (čeprav sam spada mednje) in žganih pijač, saj je namenjen izključno ljubiteljem vrhunske vinske kapljice.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije