TRAGEDIJA

V ŽIVO: Minister odhaja?

Bo moral Židan, tako kot pred meseci Bratuškova, iskati novega kandidata za ministra?
Fotografija: Dejan Židan. FOTO: Dokumentacija Dela
Odpri galerijo
Dejan Židan. FOTO: Dokumentacija Dela

LJUBLJANA – Predsednik SD Dejan Židan je ob 16. uri stopil pred medije v zvezi z zadnjimi dogodki na ministrstvu za kulturo. Ministrstvo za kulturo je v vladi Marjana Šarca v kvoti stranke SD, vodi pa ga Dejan Prešiček, ki se je v zadnjih dneh znašel pod plazom obtožb, da sta se na njegovem ministrstvu dogajala šikaniranje in mobing, zaradi česar naj bi si eden od zaposlenih na ministrstvu vzel življenje.

Izjavo Židana bomo prenašali v živo.




Prešiček se je zaradi zadnjih dogodkov že pogovoril s Šarcem, ki je od danes naprej v Davosu. Po srečanju je povedal, da se je pogovoril tudi s sindikatom Glosa. »Iskreno sem jih vprašal, kaj je tisto, kar sem naredil narobe, če je kje moja krivda, za katero vseeno smatram, da je ni, da nisem nič takšnega storil,« je povedal minister. Napovedal je še, da bodo organizirali zbor delavcev, na katerem naj bi »vzpostavili dialog«, da si povedo, »kaj se je dogajalo in zakaj je prišlo do tega tragičnega dogodka«.

Vse več je govoric, da bo Prešiček odletel z ministrskega položaja. Če se to uresniči, bo drugi minister v Šarčevi vladi po Marku Bandelliju iz vrst Stranke Alenke Bratušek, ki bo moral oditi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije