SAJ NAM BO ŠE VROČE

Noro! Segrelo se bo do 28 stopinj

Objavljeno 02. november 2018 17.14 | Posodobljeno 02. november 2018 20.02 | Piše: T. V.

Padli bi lahko temperaturni rekordi.

Temperature bodo za začetek novembra nadpovprečno visoke. FOTO: Getty Images/iStockphoto
LJUBLJANA – Danes in konec tedna nam vremenoslovci napovedujejo še nestabilno vreme, do sobote zjutraj so predvsem na Primorskem in v delu Notranjske še možni močnejši nalivi in porast hudourniških vodotokov. Dež bo v soboto zjutraj večinoma oslabel, sneg v visokogorju pa bo zaradi nadpovprečno toplih temperatur kopnel.

Naslednji teden se bo neobičajno toplo vreme za november nadaljevalo. Najvišja temperatura bo dosegla okoli 15 stopinj Celzija. Ob koncu tedna bo najtoplejše na Primorskem, kjer vremenoslovci napovedujejo do 23 stopinj. Za november milo vreme bo vsaj do konca prihodnjega tedna.Meteorološki servis Severe Weather pa je za čez vikend napovedal ekstremno visoke temperature za ta del leta. V jugovzhodni Evropi se bodo temperature povzpele celo do 28 stopinj. Gre za pravo anomalijo, saj bodo temperature od povprečnih v tem letnem času višje za 10 stopinj Celzija. Na vzhodu Hrvaške in v Srbiji, kjer bo najtoplejše, bi lahko padli temperaturni rekordi.
image
Na Balkanu bo vroče. FOTO: Severe Weather Europe

Hrvaška nacionalna televizija HRT je v svojih napovedih nekoliko previdnejša in napoveduje najvišje temperature do 24 stopinj.
Deli s prijatelji