NOVI ŠKANDAL

Na spletu imena Slovencev, ki so kupovali erotične pripomočke

Šlo naj bi za malomarnost izvajalca, ki je postavil spletno stran.
Fotografija: FOTO: Ipggutenberguklt, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Ipggutenberguklt, Getty Images, Istockphoto

LJUBLJANA – Vse več Slovencev se poslužuje kupovanja spolnih pripomočkov na spletu, saj se na ta način izognejo zardevanju v trgovinah, v katerih ponujajo različne popestritve spolnega življenja. Da nobena stvar na spletu ne ostane popolnoma skrita, pa dokazuje spodrsljaj slovenske erotične spletne trgovine, poroča portal Slo-tech. 

Spletna trgovina. FOTO: Posnetek Zaslona
Spletna trgovina. FOTO: Posnetek Zaslona

Ker je spletišče uporabnikom, ki so se prijavili, omogočalo tudi administratorski dostop, so lahko najbolj radovedni z nekaj kliki prišli do podrobnejših informacij o kupcih. Vsak je tako lahko videl imena in priimke kupcev, njihove naslove, kontaktne podatke in bančne transakcije (posnetki zaslona so dostopni na tej povezavi). 

Malomarnost pri postavljanju spletne strani

»Ob tem je treba poudariti, da ne gre za vdiranje v sisteme ali varnostno ranljivost v programski kodi. Šlo je zgolj in izključno za napako pri nastavitvah wordpressa, kar kaže na malomarnost izvajalca, ki je postavil spletno stran,« opozarjajo na omenjenem portalu.

Informacije o varnostnem incidentu so prejšnji teden že posredovali informacijskemu pooblaščencu, prijava na omenjeni strani pa zdaj ni več mogoča.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije