PRESKOK

Na slovenske ceste zapeljala vojaška vozila (VIDEO)

Premiki vojaških vozil med 3.30 in 11.30 ter med 15. in 23. uro.
Fotografija: Slovenska vojska. FOTO: Gov.si
Odpri galerijo
Slovenska vojska. FOTO: Gov.si

Danes se začenja prva v nizu vojaških vaj Preskok, s katero Slovenska vojska preverja odzivnost sil za delovanje v podporo sitemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Med današnjo vajo se bodo pripadniki Logistične brigade s 150 vozili premaknili iz vojašnic v Kranju, Ljubljani, Slovenski Bistrici in Mariboru do industrijske cone v Kočevju. Udeleženci vaje se bodo z vozili premikali med 3.30 in 11.30, vrnitev na matične lokacije pa je načrtovana med 15. in 23. uro.


Vzdrževanje pripravljenosti Slovenske vojske na z zakonom o obrambi določene naloge se bo izvajalo ob upoštevanju nacionalnih ukrepov za ohranjanje zdravja. Podobne vaje taktičnih enot ravni voda oziroma čete se bodo nadaljevale po prvomajskih praznikih, predvidoma do konca junija.

Cilji vaj so usposabljati in preveriti poveljevanje in nadzor na operativni ter taktični ravni, preveriti usposobljenost oziroma delovanje enot Slovenske vojske v pogojih pandemije s poudarkom na logistični in zdravstveni zagotovitvi ter preveriti delovanje pomoči Slovenske vojske sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami – vse ob sodelovanju enot Slovenske vojske z lokalnim prebivalstvom na območju izvajanja vaj, še pravijo na ministrstvu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije