Minister o uporu na Ptuju: »Sram me je za kolege, ki ne želijo pomagati«

Selitev oskrbovancev ljutomerskega doma starejših v ptujsko bolnišnico odpade.
Fotografija: Minister za zdravje Tomaž Gantar. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Minister za zdravje Tomaž Gantar. FOTO: Zaslonski posnetek

Oskrbovancev ljutomerskega doma starejših, ki so okuženi z novim koronavirusom, ne bodo selili v ptujsko bolnišnico, je po seji vlade na Brdu pri Kranju povedal minister za zdravje Tomaž Gantar.
 

Ne bo se pogovarjal, če ne želijo razumeti


Kot je dejal Gantar, se s pristojnimi v bolnišnici nima več ničesar pogovarjati, če ne želijo razumeti, zakaj bi bila selitev potrebna, zato bo poiskal novo rešitev. Gantar je novinarjem po seji pojasnil, da je imel v ponedeljek sestanek z vodstvi ptujske in brežiške bolnišnice. Vodstvo brežiške bolnišnice je prosil za pomoč pri reševanju problema izčrpanosti osebja v domu starejših v Šmarju pri Jelšah. A je pozneje prišlo do drugačne strokovne odločitve – pomoč bodo zagotovili v mariborski in celjski bolnišnici in zdravstvenih domovih.



Povsem druge težave pa je treba reševati v domu starejših v Ljutomeru. Od tam so želeli del okuženih, ki sicer ne potrebujejo hospitalizacije, preseliti v ptujsko bolnišnico, »da bi lahko v domu vzpostavili normalne razmere, možnost delitve oskrbovancev na okužene in neokužene, razkuževanje prostorov in – kar je še treba«. A glede na upor bolnišnice, ki ga je Gantar označil kot nepotreben, bodo našli drugo rešitev. Zaposleni v Splošni bolnišnici Ptuj so na današnjem jutranjem zboru delavcev namreč izrazili nestrinjanje s selitvijo okuženih starostnikov. »Na neki način me je sram za kolege, ki ne želijo pomagati ljudem v domu starejših.«

Med razlogi za zaplet je Gantar omenil, da se manjše bolnišnice vedno bojijo, da bi jih spreminjali ali ukinjali. Zato je, kot je zatrdil, vodstvu pojasnil, da ne bi šli v spremembo odlokov in da gre za začasno rešitev, za mesec ali dva, toda očitno je bilo to po njegovem mnenju vseeno razumljeno narobe.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije