Jelinčič pri Eriki zabrusil: Ne se smejat', fantje, jaz imam knjižico (VIDEO)

Zmago Jelinčič pravi, da ima cenik parlamentarnih strank.
Fotografija: Pravi, da pozna cenik vseh strank. FOTO: RTV Slovenija
Odpri galerijo
Pravi, da pozna cenik vseh strank. FOTO: RTV Slovenija

Oddaja Tarča je sinoči gostila predsednike in predsednico parlamentarnih strank, manjkali so Matej Tonin (NSi), Janez Janša (SDS), Marjan Šarec (LMŠ) in Alenka Bratušek (SAB). Medtem ko sta Zdravko Počivalšek (SMC) in Zmago Jelinčič Plemeniti (SNS) poudarjala, da je po padcu vlade treba preveriti, ali obstajajo možnosti za novo koalicijo, ki bi bila trdna, sta Dejan Židan (SD) in Luka Mesec (Levica) navijala za predčasne volitve. Aleksandra Pivec (Desus) pa meni, da so jim bolj povšeči predčasne volitve, a da se bodo o morebitnih možnostih za koalicijo pogovarjali z vsemi.
 

Preberite tudi: Janez Janša objavil cenik Zmaga Jelinčiča (FOTO)



Voditeljica Erika Žnidaršič je vprašala Jelinčiča, kako poteka to trgovanje za sestavo s koalicijo. »Jaz imam tukaj cenik. In to za vsako stranko posebej, da ne boste mislili ...  Tako da, fantje, ne se smejat'. Glede na to, da ste že začeli predvolilno kampanjo, v bistvu govorimo o zajcu, ki je še v gozdu, pa ga že pečete,« je dejal Jelinčič in dodal, da »so vsi ti pogovori brezpredmetni. Dejstvo je, da moramo mi stopiti skupaj, da rešimo državo, ne pa da se bomo zdaj prerivali, kdo bo vladal.«

»In kaj smo potem naredili?«

Jelinčič je mnenja, da bo po odhodu Marjana Šarca moral nekdo drug sestaviti novo vlado. Prepričan je, da bi v primeru volitev nekatere stranke izpadle iz parlamenta, in sicer SMC ter SAB, morda tudi Desus. Dodal je še, da bi podpora SD tudi močno padla. »In potem bi bil spet Šarec premier, in bo svoje peljal naprej. In kaj smo potem naredili?« Na tej točki ga je voditeljica ustavila, kar pa mu ni bilo ravno pogodu. »A lahko povem ali ne smem povedati? Kako drugi lahko govorijo, jaz pa ne smem?« se je jezil, a ga je Žnidaršičeva mirila, da je že precej povedal in da tudi še bo.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije