OBRAČUN

Janez Janša brez milosti udaril po Levici

»Ah, očitno je Bog upošteval varčevalne ukrepe, ko je vam delil pamet,« je zapisal.
Fotografija: Luka Mesec (levo) in Janez Janša. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Luka Mesec (levo) in Janez Janša. FOTO: S. N.

PARIZ – Ob požaru v Notre Dame so se oglasili mnogi. Prizor s plameni, ki so goltali znamenito katedralo, je številne ganil do solz. Ob tem so se oglasili nekateri slovenski poslanci.

Denimo Branko Grims iz SDS. Ta je na facebooku zapisal: 

»Simbolni konec veličastne evropske civilizacije.... 

V katedralo Notre Dame sem šel vedno, ko sem bil v Parizu. To je bil resnično prostor, kjer je bilo čutiti nekaj skrivnostno nadnaravnega. Izraz krščanskih korenin Evrope in neponovljiv dosežek evropske civilizacije. 

Zelo verjetno bodo uradno tole razglasili za nesrečo "pri obnovi". In zamolčali, da je bila katedrala Notre Dame v zadnjem času nekajkrat žrtev napada islamistov, ki so med drugim že prej uničili neprecenljive zgodovinske orgle in onečastili enega najlepših dosežkov evropske kulture še na druge najbolj odvratne naćine. Evropa si zatiska oči pred spopadom civilizacije in barbarstva, ki na njenih tleh vsak dan bolj plamti. Zato so plameni, v katerih izginja Notre Dame, Naša Gospa, tako simbolni.
«

Na to so se odzvali v Levici z zapisom: 

»Gospod Grims pravi, da predstavlja Notre Dame simbolni konec veličastne evropske civilizacije, ki jo ogrožajo islamisti. Da ni v resnici simbol varčevalnih ukrepov na področjih požarne varnosti in obnove kulturne dediščine?«

Kmalu so prejeli odziv samega vrha SDS, Janeza Janše

»Ah, očitno je Bog upošteval varčevalne ukrepe, ko je vam delil pamet

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije