MANJKAJO MILIJONI

Džamija v Ljubljani odpira vrata

V Islamski skupnosti pravijo, da jim manjka le denar za opremo, sicer pa naj bi bila dokončana konec junija.
Fotografija: Džamija v Ljubljani. FOTO: A. L.
Odpri galerijo
Džamija v Ljubljani. FOTO: A. L.

LJUBLJANA – Na gradbišču ob Parmovi ulici, kjer so leta 2013 položili temeljni kamen za prvo džamijo pri nas, se že nekaj časa zdi, da dela stojijo. Džamija naj bi bila dokončana do aprila letos, a takrat verniki tam še ne bodo mogli moliti, saj so datum premaknili na konec junija, so za Delo povedali v Islamski skupnosti. »Dela pri Muslimanskem kulturnem centru potekajo vsak dan,« zagotavljajo.
 
Preberite še:

Džamija končana do leta 1440?



Gradnjo džamije v Ljubljani hromi pomanjkanje denarja. FOTO: A. L.
Gradnjo džamije v Ljubljani hromi pomanjkanje denarja. FOTO: A. L.
Oktobra lani so na gradbišču policija in inšpektorju Fursa opravili nadzor zaradi suma, da delavci na gradbišču delajo na črno in brez dovoljenj. Policija zoper pravne osebe ni ukrepala, so pa dvema osebama izdali plačilna naloga (globa za prekršek znaša 800 evrov) in opozorilo zaradi kršitve zakona o tujcih, eni osebi pa so izdali tudi odločbo o prostovoljni vrnitvi z ozemlja Slovenije (v domovino) v roku 30 dni.

Celotni projekt Muslimanskega kulturnega centra je ocenjen na 35 milijonov evrov, kar pomeni, da po izračunih Dela za dokončanje potrebujejo še devet milijonov evrov. Doslej je okoli 15 milijonov evrov prispeval Katar, denar pa so v prvi fazi gradnje že porabili. Katar je nato pred leti doniral še 11 milijonov, da se je gradnja nadaljevala.

V Islamski skupnosti trdijo, da potrebujejo le še okoli 2,4 milijona evrov za opremo. Če jim denarja ne bo uspelo zbrati, bodo center opremljali postopoma. Ko bodo izpolnjeni pogoji za delovanje džamije, pa bodo zagotovili tudi izobraževalni sistem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije