MENJAVA

Direktorica z dvema plačama se poslavlja

Telekom z manjšimi prihodki od prodaje.
Fotografija: Septembra jo bo zamenjal Roland Žela. FOTO: Saša Despot, Delo
Odpri galerijo
Septembra jo bo zamenjal Roland Žela. FOTO: Saša Despot, Delo

LJUBLJANA – Nadzorni svet Telekoma Slovenije se je v torek seznanil s poslovnimi izidi družbe, hkrati pa je podal soglasje k imenovanju Rolanda Žela za direktorja družbe TSmedia in družbe Antenna TV SL za mandatno obdobje štirih let. Mandat začne teči 1. septembra 2019.

To pomeni, da se mandat predčasno končuje dosedanji dvojni direktorici Tini Česen, ki je imela pogodbo do 30. novembra letos. O tem, ali jo bodo predčasno zamenjali, se je začelo ugibati, ko je letos predčasno odstopil predsednik uprave Telekoma Rudi Skobe, ki je družbo vodil od leta 2012 in je »oče« televizije Planet TV.

Česnova za vodenje TSmedie dobiva mesečno 9.000 evrov, za vodenje Planet TV pa še dodatne tri tisočake, čeprav je družba pridelala že koli 50 milijonov evrov izgube, kot smo poročali pred časom.

Skupina Telekom Slovenije je v prvem polletju sicer ustvarila 19,57 milijona evrov čistega dobička, kar je 35 odstotkov več kot v istem obdobju lani, medtem ko so prihodki od prodaje upadli za pet odstotkov, na 340,63 milijona evrov. Letos v Telekomu beležijo nekoliko manjše prihodke na veleprodajnem trgu in manjše prihodke mobilnega blaga na končnem trgu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije