EVROPSKE VOLITVE

Boste v nedeljo zadržani? Potem morate danes do 19. ure nujno storiti to

Preberite, kaj morate storiti.
Fotografija: Predčasne volitve. FOTO: Suzana Kos
Odpri galerijo
Predčasne volitve. FOTO: Suzana Kos

LJUBLJANA –  V nedeljo bomo Slovenci četrtič volili slovenske evropske poslance. Če boste na dan, ko se bodo odprla volišča po državi, zadržani oziroma odsotni in ne boste mogli na volišče, lahko še danes do 19. ure predčasno glasujete na posebnem volišču na sedežu okrajne volilne komisije.

Predčasno lahko glasujete samo na tisti okrajni volilni komisiji, na območju katere ste vpisani v volilni imenik (na upravni enoti, kjer imate prijavljeno stalno prebivališče). Predsednik ali član volilnega odbora ugotovi istovetnost volivca na podlagi vsakega osebnega dokumenta, ki izkazuje osebne podatke volivca.

Seznam sedežev volišč za predčasno glasovanje lahko najdete tukaj.

Predčasno glasovanje se je začelo v torek. Po podatkih okrajnih volilnih komisij se je drugi dan predčasnega glasovanja na volitvah v Evropski parlament udeležilo 12.356 volivcev oziroma 0,72 odstotka vseh volilnih upravičencev, v dveh dneh pa skupaj 20.408 volivcev oziroma 1,2 odstotka vseh volivcev, so sporočili iz Državne volilne komisije.

Splošno glasovanje pa bo v nedeljo med 7. in 19. uro potekalo na 3005 rednih voliščih ter 55 voliščih za glasovanje zunaj kraja stalnega prebivališča. Glasovanje bo potekalo tudi na 31 diplomatsko-konzularnih predstavništvih v tujini.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije