OSTRE BESEDE

Besedni dvoboj Fajonove in Godčeve: Manipulirate z izjavami ...

Uroš Slak je za nekaj minut ostal brez besed.
Fotografija: Dvoboj v studiu. FOTO: Pop TV
Odpri galerijo
Dvoboj v studiu. FOTO: Pop TV

Tanja Fajon je v četrtek na premierja Janeza Janšo naslovila pismo, v katerem ga je pozvala, naj vlada resno razmisli o zamenjavi direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milana Kreka in vladnega govornika Jelka Kacina ter predstavi jasen načrt za obvladovanje epidemije covida 19. Po pozivu sta se v oddaji 24ur zvečer soočili nekdanja poslanka SDS Jelka Godec in Fajonova.
 
Preberite tudi:

Tanja Fajon Janezu Janši piše pismo: predlaga razrešitev Kreka in Kacina



Fajonova je vladi očitala nedosledno komuniciranje, kar naj bi povzročalo zmedo med ljudmi, zato tudi predlaga menjavo in sklic političnega vrha. Iz kabineta predsednika vlade naj bi prihajala opozorila o možnosti policijske ure, pojavljajo se nedosledna navodila glede nošenja mask v šolah. 


Godčeva je odvrnila, da so v SDS vedno pripravljeni na drugo mnenje in posvete. »Jaz sem sekretarka v kabinetu vlade, pa nisem dala nobene izjave o policijski uri.« Besedni dvoboj sta nadaljevali predvsem na temo komunikacije SDS z opozicijskimi strankami. Fajonova je še poudarila naj stroka določa ukrepe in naj epidemiologi svetujejo o nadaljnjih korakih. 

Potem ko je Godčeva Fajonovi očitala, da tudi v njeni strani ne spoštujejo pravil in nagovarjalo ljudi h kršenju pravil glede nošenja mask, pa je Fajonovi prekipelo: »Zdaj dokazujete zelo jasno, da manipulirate z izjavami. V SD nikoli nismo bili proti maskam, opozarjali pa smo na nesmisle.« Ponovno je opozorila na nedosledno komunikacijo vlade in zato tudi predlaga zamenjavo Kacina in Kreka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije