ODLOČENO

Bandelli je moral oditi. To bo delal po novem

Ministru, ki odstopi, ne pripada odpravnina, prav tako mu ne pripada nobeno drugo nadomestilo.
Fotografija: Marko Bandelli. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Marko Bandelli. FOTO: Roman Šipić, Delo

LJUBLJANA – Marko Bandelli je prvi minister, ki je po incidentu z županom Komna predsedniku vlade Marjanu Šarcu podal odstopno izjavo. Če tega ne bi storil sam, bi o njegovi usodi odločali poslanci. Kolikor je bilo slišati iz vrst poslancev, pa glasovanja ne bi prestal. 

Ministru, ki odstopi, ne pripada odpravnina, prav tako mu ne pripada nobeno drugo nadomestilo, pojasnjujejo iz vladnega urada za komuniciranje. »Za ministre se sicer po prenehanju mandata glede odločanja o pravici do prejemanja nadomestila plače, če se ne bi mogli vrniti na prejšnje delo, uporabljajo določbe zakona o poslancih, ki pa v 38. členu določa, da poslanec, ki mu je funkcija poslanca prenehala pred potekom šestih mesecev od potrditve mandata (op. p.: Bandelli in drugi ministri so zaprisegli letošnjega septembra), nima pravice do nadomestila plače.«



Bandelli se bo zdaj vrnil med poslance. »Funkcija ministra mu je prenehala, bil je izvoljen za poslanca in zato se vrača v poslanske klopi,« odgovarjajo iz Stranke Alenke Bratušek (SAB).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije