BOLEZEN NE IZBIRA

Bali so se, da ne bom zdržala do jutra!

19-letni Sanji Pertoci izrezali skoraj polmetrski tumor, zdaj spet raste.
Fotografija: Pomagajmo ji v njenem boju! FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Pomagajmo ji v njenem boju! FOTO: Osebni arhiv

SOVJAK – Pred skoraj petimi leti je 19-letna Sanja Pertoci iz Sovjaka, dober streljaj od Sv. Jurija ob Ščavnici, ki se bori s hudo ter redko obliko raka, osteosarkomom, uspešno prestala zdravljenje s kemoterapijo, vendar pa se je rak, po treh letih in pol, iznenada ponovil. To pot v še hujši obliki. Leta 2017 je sledil nov šok. Rak se je pojavil na drugi strani. Kljub temu se Sanja in njena družina niso predali. Pomagajo jim tudi Sanjini prijatelji ter prijatelji njene družine, sploh vsi ljudje dobre volje, nemara se lahko temu boju pridružite tudi vi, drage bralke in bralci Slovenskih novic, tako da po lastnih zmožnostih nakažete sredstva v Krambergerjev sklad. Zanjo in za njena nujno potrebna ter pregrešno draga zdravila iz tujine.



»Poleg kemoterapije, ki po mnenju zdravnikov ne more ustaviti te bolezni, ji iz tujine uvažamo še alternativna zdravila vrtoglavih zneskov, a to je naše zadnje upanje v tej kruti bitki – za življenje naše ljubljene hčere. Iskrena hvala vsem, ki ste oziroma še boste pomagali!« puške noče vreči v koruzo njena mama Dragica.

Žoga v rebra

Komaj je Sanja začela svojo mladost, se veselila novih prijateljev, ko je prišla v gimnazijo v Ljutomer, že se je morala po dveh mesecih soočiti s kruto resničnostjo, boleznijo. Njena nočna mora se je začela pred šestimi leti, ko jo je sošolka pri telovadbi v 9. razredu zadela z žogo v rebra. Takrat so se začele bolečine.

Na morju FOTO: Osebni arhiv
Na morju FOTO: Osebni arhiv

Po večkratnem obisku pri zdravnici, ki poleg počenega rebra ni ugotovila nič posebnega, in je svetovala počitek, so se bolečine nadaljevale in po enem letu je zrasla bulica.


 

Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije