DO 36 STOPINJ

Arso prižgal opozorilo: obremenitev bo velika, nato preobrat

V petek popoldne napovedane nevihte.
Fotografija: Konec tedna bomo iskali prijetno osvežitev. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Konec tedna bomo iskali prijetno osvežitev. FOTO: Leon Vidic, Delo

Za petek je Agencija RS za okolje (Arso) vključila oranžno opozorilo za jugozahod države, za soboto in nedeljo pa drugo najvišje opozorilo gori za vse dele države z izjemo severozahoda. Razlog: živo srebro se bo močno povzpelo. Po podatkih Arsa bo v prihodnjih dneh sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.



Medtem ko ponekod po jugu Evrope padajo vročinski rekordi, pri nas takih peklenskih temperatur ne napovedujejo, vseeno pa bo zelo vroče, ponekod bo šlo do 36 stopinj Celzija.

image_alt
Neverjetni rekord na Siciliji


Danes bo pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32, na Goriškem in v Vipavski dolini do 35 stopinj Celzija.

V petek bo večinoma sončno. Popoldne lahko predvsem v hribovitem svetu nastane kakšna vročinska nevihta. Jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem okoli 21, najvišje dnevne od 28 do 33, na Goriškem do 36 stopinj Celzija.


V ponedeljek osvežitev


V soboto in nedeljo bo sončno in vroče, popoldanske temperature bodo med 30 in 35 stopinjami Celzija. Verjetnost popoldanskih neviht bo majhna. V nedeljo bo še sončno in vroče, po nižinah bodo temperature do 35. V ponedeljek čez dan bodo začele nastajati krajevne nevihte, v noči na torek pa bo dež predvidoma zajel vso Slovenijo. V torek se bo postopno zjasnilo, nato kaže do petka na razmeroma sončno vreme, a brez vročine.

Po vročini bo prišla ohladitev. FOTO: Arso
Po vročini bo prišla ohladitev. FOTO: Arso

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije