ODMEVNO

Afera posnetek: minister Vizjak udaril nazaj in napovedal tole

Vztraja, da gre za zlepljenko in da se z Bojanom Petanom ni dogovarjal ali sporazumeval o kakem poslovnem delu.
Fotografija: Andrej Vizjak. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Andrej Vizjak. FOTO: Leon Vidic, Delo

Po odmevnem razkritju posnetka, kako naj bi minister za okolje in prostor Andrej Vizjak kot minister za gospodarstvo pred 14 leti svetoval tajkunu Bojanu Petanu, naj se izogne plačevanju davkov državi, je minister udaril nazaj. 

Preberite še

image_alt
Andrej Vizjak o posnetku: Gre za zmanipulirano lepljenko

Vizjak vztraja, da gre za zlepljenko in da se s Petanom ni dogovarjal ali sporazumeval o kakem poslovnem delu.

Ocenjuje, da ga na ta način poskušajo likvidirati s položaja in da gre za nekoga, ki ga moti njihovo delo. Prst je uperil v smetarsko mafijo. 14 let star posnetek ali lepljenka nekih izjav je namreč po njegovih besedah prišla v javnost ravno v trenutku, ko se je posredoval zakon, ki ureja področje odpadkov, na vlado.

Napovedal vložitev ovadb

Tako je za Delo Vizjak povedal, da bo vložil ovadbe proti snemalcem in tistim, ki so posnetke uporabili z namenom, da bi ga diskreditirali. Dejal je še, da je pogovor, ki ga je prvi predvajal Pop TV, lepljenka več pogovorov, posnetih na različnih lokacijah, tako v naravi kot v gostinskih prostorih. 

Preberite še: 

image_alt
Aleš Hojs je vedel za posnetek z Andrejem Vizjakom

Kdo je posnel zdaj že razvpiti posnetek, uradno še ni znano, je pa Vizjak v včerajšnjih Odmevih omenjal nekdanjega direktorja Slovenske obveščevalne agencije (Sova) Sebastjana Selana, o katerem je znano, da je povezan z Bojanom Petanom in medijskim mogotcem Martinom Odlazkom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije