KUL

»39 podpisov že imam v blagajni stranke Desus. Upam, da kdo ne bo vanjo vlomil«

Nezaupnica bo po načrtih vložena ob 13. uri, ko bodo podrobneje predstavili svoje razloge za njeno vložitev in program.
Fotografija: Volilni kongres stranke Desus, Karl Erjavec, 5. 12. 2020. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Volilni kongres stranke Desus, Karl Erjavec, 5. 12. 2020. FOTO: Blaž Samec

Karl Erjavec je danes spisal končno besedilo konstruktivne nezaupnice, ki šteje 11 strani, in ga poslal prvakom Koalicije ustavnega loka. V petek dopoldne ga bo predstavil svojim poslancem, od katerih še pričakuje glasove. Ti so namreč pred podpisom želeli videti njeno vsebino. Nezaupnica bo po načrtih vložena ob 13. uri, ko bodo podrobneje predstavili svoje razloge za njeno vložitev in program. 

»Povem lahko, da 39 podpisov že imam v blagajni stranke Desus. Upam, da kdo ne bo vanjo vlomil,« je izjavil prvak Desusa v v pogovorni oddaji Tarča in dodal, da se bo jutri znova sestal s svojimi poslanci in da bodo skupaj prebrali dokument konstruktivne nezaupnice, čigar avtor je on sam, pri tem pa po njegovem ne bo težav, če bo izražena želja po spremembi dikcije. Kot je bilo pojasnjeno, so v torek poslanci Desusa soglašali s tem, da bodo prispevali podpise pod konstruktivno nezaupnico, poslanec Branko Simonovič pa je izrazil željo, da pregleda gradivo, ker ne želi podpisati nečesa, česar ne bi prebral.

Ključni za dosego Erjavčevega cilja pa so poslanci SMC, ki poudarjajo, da so v zadnjih dneh tarča hudih pritiskov. »Prihajajo razna vabila k določenim stikom, tudi od ljudi, ki jih ne umeščaš v politični prostor, da bi kamor koli sodili oziroma bili vključeni vanj, še manj pa, da bi bili strankarsko opredeljeni. In potem posredujejo neko sporočilo, razumeš, da je zadaj neko sproočilo, kaj bi bilo dobro, da se naredi, včasih pa je dodan še kakšen obet, kakšne politične funkcije ...«  je dejal poslanec SMC Gregor Perič.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije