TROJNI UMOR

Zločin, kot ga v Splitu ne pomnijo: Filip (25) naj bi moril iz maščevanja

Ubita trojica je bila povezana z narkomafijo.
Fotografija: Policija je po nekaj urah prijela osumljenca. FOTO: arhiv
Odpri galerijo
Policija je po nekaj urah prijela osumljenca. FOTO: arhiv

Osumljenec za trojni umor v središču Splita v soboto popoldne je po poročanju hrvaških medijev Filip Zavadlav (25), mornar iz Splita, ki so ga ponoči odpeljali v bolnišnico, kjer ga je ocenil dežurni psihiater, danes pa ga bodo odpeljali na tožilstvo, kjer se bo izrekel o krivdi za smrt Jurice TorlakaMarina Paića in Marina Bobana.

Filip Zavadlav je po poročanju hrvaških medijev osumljenec trojnega umora. FOTO: Facebook
Filip Zavadlav je po poročanju hrvaških medijev osumljenec trojnega umora. FOTO: Facebook
Zavadlav je v soboto okoli 15.30 ure šokiral Split in celotno Hrvaško, ko je najprej ubil Paića, nato pa sta pod njegovimi streli padla še Torlak in Boban. Prvi je bil huje ranjen in je umrl v bolnišnici v soboto zvečer, drugi pa je življenje izgubil na kraju.

Split so kmalu preplavili policisti, začel se je lov za morilcem. Manj kot uro po streljanju se je po spletu razširil posnetek mladeniča, ki z avtomatsko puško AK-47 hodi po splitskih ulicah proti domu še ene osebe, ki jo je nameraval ubiti.



Načelnik policije je okoli 18. ure nagovoril javnost in potrdil, da je policija prijela osumljenca, ki naj bi se policiji mirno predal.

Posnetek aretacije.



Zavadlav naj bi se lotil ljudi, ki so po poročanju medijev nadlegovali brata. Ta je odvisnik od drog in jim je dolgoval denar. Policija je prijela tudi njega, domnevno zato, da bi osvetlil ozadje krvavega dogajanja, čeprav ni znano, ali je sploh vedel, kaj namerava narediti njegov brat. Zavadlav je 14 mesecev preživel na morju. Ko se je septembra lani vrnil, mu je trojica začela groziti, nekoč so mu celo grozili z nožem, domnevno zaradi dolgov brata.

Torlaka in Paića povezujejo z narkomafijo. Torlaka je policija v preteklosti obravnavala tudi v povezavi s prometno nesrečo, v kateri je umrlo osemletno dekle, zaradi česar je bil tri leta v zaporu. Paića so v kratkem času dvakrat prijeli z drogo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije