GROZLJIVKA

V policista izstrelili 150 krogel

Hotel je aretirati narkošefa Ovidia Guzmana. Na parkirišču sta ga prerešetala neznanca.
Fotografija: Poskus aretacije je prejšnji mesec spodletel.
Odpri galerijo
Poskus aretacije je prejšnji mesec spodletel.

CULIACAN – Minuli mesec so mehiške oblasti polne upanja pristopile k Ovidiu Guzmanu, a s poskusom aretacije sprožile pravo vojno na ulicah mehiškega mesta Culiacan. Spomnimo, pripadniki razvpitega kartela Sinaloa so se zakrinkani in s strelnim orožjem spravili na policijo in vojsko, zato sta aretacijo opustili, v mestu pa so se nadaljevali neredi in izmenjava ognja.

Guzmanovi podporniki so pozneje vdrli v zapor Aguaruto in osvobodili okoli 30 zapornikov, zažigali stavbe in avtomobile ter ranili številne policiste, pripadnike vojske in civiliste.


Mož je v zaporu, ona bi pa na televizijo.
Mož je v zaporu, ona bi pa na televizijo.
Kot kaže, v Culiacanu miru še ne bo, pripadnika posebne policijske enote, ki je sodeloval pri poskusu aretacije, so prerešetali na parkirišču v središču mesta. V dvaintridesetletnika, ki je znan le kot Eduardo, so izstrelili kar 150 krogel pred nakupovalnim središčem, ni znano, ali je bil med okrutnim obračunom na dolžnosti. Kdo stoji za likvidacijo, še ni znano, policija menda sumi, da sta v ozadju maščevanje za poskus aretacije zloglasnega Guzmana in opozorilo pred novimi ukrepi. Policista sta pokončala dva strelca, potrjuje videoposnetek varnostne kamere.

Spomnimo, 62-letni mamilarski šef Joaquín Guzmán, znan kot El Chapo, preživlja dosmrtno ječo z dodatnimi 30 leti v zaporu ADX Florence v Koloradu, ki velja za Alkatraz Skalnega gorovja. Mehiške oblasti so prepričane, da je njegov vpliv v domovini še vedno izjemen, morda izgrede v Culiacanu nekako narekuje celo on sam, čeprav mu obiskov ne dovoljujejo. Tako ne sme do moža niti Emma Coronel Aispuro, a morda je bolje, da se mu ne približuje, saj ga zanesljivo ne bo navdušilo njeno domnevno sodelovanje v novem resničnostnem šovu Cartel Crew. Oddaja bo spremljala nekdanje člane zloglasnih mamilarskih tolp in njihovo vključevanje v normalen vsakdanjik, El Chapova žena pa menda vse več časa preživlja v Miamiju, kjer se dogovarja s producenti šova.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije