EDINA REŠITEV

Trupla male Danke Ilić še vedno niso našli: nekdanji policist ve, kako bodo primer rešili

Primer se vse bolj zapleta, trupla male deklice pa še vedno niso našli. Strokovnjak pojasnjuje tudi, zakaj so se osumljenci odzvali, tako kot so se, in zakaj niso pomagali ubogi deklici.
Fotografija: Danka Ilić. FOTO: Instagram, Zaslonski Posnetek
Odpri galerijo
Danka Ilić. FOTO: Instagram, Zaslonski Posnetek

Mineva 15. dan, ko srbski policisti poskušajo razvozlati primer dveletne deklice Danke Ilić. Osumljeni so poročanju srbskih medijev imeli dovolj časa, da so njeno trupelce prestavili na neko oddaljeno mesto, smrt enega izmed osumljencev pa vse skupaj še dodatno zapleta.

»Iskreno menim, da je edina rešitev v njihovem priznanju,« je dejal nekdanji načelnik beograjske policije Marko Nicović za srbske medije.

Za deklico Danko se je vsaka sled izgubila 26. marca. Takrat naj bi tudi umrla, a njenega trupla še vedno niso našli, čeprav je od takrat minilo že 15 dni.

image_alt
Šokantna teorija o Dankini smrti: »Deklica je bila zažgana«

Policisti so v povezavi s tem zločinom aretirali dva komunalna delavca Dejana D. in Srđana J. Odredili so jima 30-dnevni pripor, v petek, 5. aprila, pa so na zaslišanje privedli še brata in očeta osumljenega Dejana. Sumijo ju, da sta pomagala skriti in premakniti trupelce na drugo lokacijo.

»Če bi bilo detece skrito kje v bližini, sem prepričan, da bi jo policisti do zdaj že našli. Vse se zapleta, ker trupla ni. Na drugi strani vse otežuje tudi smrt brata osumljenega, ki je bil prav tako osumljen, da je sodeloval pri zločinu. Imamo eno zgodbo, ki jo ponavljajo v nedogled. Policija opravlja svoje delo, a meni se zdi, da je edina rešitev priznanje osumljencev,« je dejal Nicović.

image_alt
Primer Danke Ilić v številkah: pregledali 158 hiš z vrtom, 175 stanovanj, 360 vozil ...

Na vprašanje, zakaj osumljeni niso pomagali otroku, je odgovoril, da v trenutku strahu ljudje delujejo drugače. »V tem primeru imamo ljudi, za katere se govori, da niso znani po incidentih, da so mirni in zadržani. Postavlja se vprašanje, kako so lahko trčili v otroka in mu niso pomagali. V trenutkih, ko se nekaj hudega zgodi, ljudje reagirajo panično in se želijo zavarovati. Zato je pomembno, da od njih dobimo priznanje, da najdemo truplo, da gre primer na sodišče in se zadeva zaključi tako, kot se mora, pa če je to še tako zelo žalostno,« je še zaključil.

image_alt
Osumljenci ne sodelujejo, sosed trdi: Pod hišo imajo skrivni bunker

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije