VOJNE GROZOTE

Stara je bila pet let, ko je komaj preživela eksplozijo, danes pa ...

Deklici se je zaradi hudih opeklin obraz spremenil, lasje pa so ji za vedno nehali rasti.
Fotografija: Teeba po eksploziji bombe v Iraku. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Teeba po eksploziji bombe v Iraku. FOTO: Zaslonski posnetek

CLEVELAND – Številne operacije so bile potrebne, da je Teeba Marlowe dobila novo podobo. Leta 2007 je pri petih letih skoraj izgubila življenje, ko je v njeni neposredni bližini eksplodirala bomba. Medtem, ko so deklica in njeni starši v Iraku poskušali preživeti, je na drugem koncu sveta Barbara Marlowe iz ameriškega Clevelanda brala članek o iraških otrocih, ki so v številnih napadih izgubili življenje. Med njimi je bila tudi Teeba, katere fotografijo so objavili v časopisu.

Barbara, ki ni mogla imeti otrok, je v Teebi videla nekaj posebnega. V kratkem je stopila v stik Teebino družino in jim ponudila pomoč. Našla je tudi kirurge, ki so jo bili pripravljeni operirati. Teebina mati je svojo deklico s težkim srcem predala ameriški družini, a je hkrati verjela, da bo v dobrih rokah. Teeba je torej dobila novo družino, čakale pa so jo številne operacije. Osvojila je tudi srca javnosti, ko se je pojavila v televizijski seriji Zdravniki.

Nekaj let pozneje je Barbara organizirala ponovno srečanje s Teebino pravo materjo, a med Barbaro in Iračanko ni bilo nikakršnega rivalstva. Tudi Teeba pravi, da ima dve materi in da ima obe enako rada.

Zgodba je mnoge navdihnila in poslala svetu sporočilo, da še obstaja upanje za boljši jutri.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije