JE ŠLO ZA ATENTAT?

Podtaknjena eksplozija: BMW razneslo, moški podlegel poškodbam

Objavljeno 13. september 2020 18.09 | Posodobljeno 13. september 2020 21.31 | Piše: P. K., STA

V eksploziji avtomobila v Beogradu umrl moški.

Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Beograd je danes okoli poldneva pretresla eksplozija pod avtomobilom med vožnjo po cesti. Za posledicami eksplozije je umrl moški, njegova sopotnica pa je poškodovana. Ubit je bil moški z zajetnim kazenskim dosjejem, ki je bil v prejšnjem mesecu že tarča atentata, poročajo srbski mediji.
      
Do eksplozije je prišlo okoli 12.15 v Novem Beogradu. Eksplodiralo je pod terenskim vozilom BMW X5, ki je nato zapeljalo s ceste. Na kraj so takoj prihiteli reševalci, policisti in gasilci. Oba potnika so hitro prepeljali v urgentni center, kjer pa je moški zaradi poškodb umrl. Odneslo mu je obe nogi.

Policija dogodek preiskuje in išče napadalca, je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug sporočil načelnik beograjske policijske uprave Milan Stanić. Domnevajo, da je bila eksplozija sprožena daljinsko. Šlo naj bi za Strahinjo Stojanovića, ki je imel zajeten kazenski dosje; večkrat je bil obsojen za številna huda kazniva dejanja.

11. avgusta je že bil tarča napada, prav tako s podstavljeno bombo pod avtomobilom. A ker se je tik pred eksplozijo ravno vrnil v stanovanje, je bil nepoškodovan, ranjena pa je bila njegova prejšnja prijateljica.
Deli s prijatelji