RAZKRITO

Pedofil pred samomorom izrezal svoje slike

Prepričan, da bo srečal 14-letnico, je padel v past posebne skupine.
Fotografija: David ni prenesel sramu. FOTO: Fb
Odpri galerijo
David ni prenesel sramu. FOTO: Fb

SOUTHAMPTON – V središču pozornosti britanske javnosti je razkritje oktobrske pedofilske afere. Tri dni za tem, ko so 43-letnega Davida Bakerja zvabili v past lovci na pedofile, je osramočeni Britanec storil samomor. Moški iz Portswooda je bil 4. oktobra lani prepričan, da se bo sestal s 14-letno deklico, ki jo je spoznal na spletu, v resnici pa mu je nastavila past skupina Southampton Trap. Izročili so ga policiji, po aretaciji in zaslišanju pa so ga izpustili. Njegova zaročenka Kelly Davies ga je skupaj s hčerko in vnukinjo zapustila, saj se je bala, da bi dekleti kdo napadel.

Zaročenka se je s hčerko in vnukinjo izselila, takoj ko je izvedela za njegov aretacijo. FOTO: Fb
Zaročenka se je s hčerko in vnukinjo izselila, takoj ko je izvedela za njegov aretacijo. FOTO: Fb

Mrliški oglednik Graham Short je prepričan, da se je David ubil, ker je bil izpostavljen silovitim napadom na spletu. »V tem primeru so objave na spletu še povečale stres, ki mu je bil izpostavljen, potem ko se je vrnil sam in osramočen v prazen dom. Tega ni prinesel. To pomeni, da je bilo tudi javno sramotenje vzrok samomora.«

David ni prenesel sramu. FOTO: Fb
David ni prenesel sramu. FOTO: Fb
Lovec na pedofile, ki je zapeljal 43-letnega vrtnarja. FOTO: Fb
Lovec na pedofile, ki je zapeljal 43-letnega vrtnarja. FOTO: Fb

Vrtnarja so našli mrtvega na njegovem domu v Wickhamu 7. oktobra, potem ko se je zabarikadiral in zaužil prevelik odmerek zdravil. Pred tem je izrezal svoj obraz z vseh družinskih fotografij in napisal dve pismi za svojce. Njegova zaročenka, poročila naj bi se do konca leta, je za njegovo početje izvedela od prijateljev in po objavah na facebooku. »David in jaz sva bila skupaj tri leta. Prišel je iz službe in rekel, da se bo sestal s prijateljem. Živeli smo skupaj z mojo hčerko Cherelle in njenim otrokom. Bil je dober, prijazen človek, ki je rad pomagal. Zvečer, preden so ga aretirali, je bil dobre volje, pripravila sem mu skodelico kave, stuširal se je in šel ven. Okoli 10. ure sem dobila klic od njegove nečakinje Amber, ki mi je povedala, da je padel v past. Sprva smo pomislili, da gre za neslano šalo.« Iz hiše so se izselile tudi zaradi tega, ker so na spletu javno objavili njegov naslov in so se bali, da bi jih kdo napadel.

V Veliki Britaniji deluje 75 spletnih skupin, ki poskušajo zapeljati in izpostaviti pedofile. Policija opozarja, da tovrstne amaterske akcije ogrožajo njihove poglobljene, tudi večletne kriminalne preiskave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije