GROŽNJE

Najstniku grozijo zaradi uboja surikate

12-letnik je tiščal roko skozi ograjo, čeprav je prepovedano.
Fotografija: Tamas in njegova ljubka surikata FOTO: Fb
Odpri galerijo
Tamas in njegova ljubka surikata FOTO: Fb

KECSKEMET – V živalskem vrtu v madžarskem mestu Kecskemet je minuli konec tedna 12-letnik ubil brejo surikato, ki je poskušala braniti svojo družino. Najstnik ni upošteval opozoril in je potisnil roko skozi ograjo, zaradi česar ga je ugriznila prestrašena žival po imenu Zara. Fant naj bi jo, potem ko ga je ugriznila, zalučal v tla, tako da je nemudoma poginila skupaj s svojim potomcem. Nesrečno zemeljsko ščene, kot tudi pravijo surikatam, je bilo staro komaj leto in pol. Direktor živalskega vrta je Tamas Tokovics je povedal: »Kdo je kriv? Današnja mladina je vse manj spoštljiva do narave, življenja.Tudi njihovi učitelji so vse manj pozorni na učence.«
V živalskem vrtu so pretreseni. FOTO: Google Street View
V živalskem vrtu so pretreseni. FOTO: Google Street View

Zara je bila ljubljenka v živalskem vrtu, nekaj časa je celo živela na Tamasovem domu, medtem ko so njeno ogrado posodabljali, in se spoprijateljila z njegovim koker španjelom. Ne preseneča, da je novica o njeni smrti močno odjeknila med ljudmi, nekateri so dečku celo grozili s smrtjo, medtem ko vsi zahtevajo, da mora biti kaznovan.
Zara je bila koker španjelova prijateljica. FOTO: Youtube
Zara je bila koker španjelova prijateljica. FOTO: Youtube

Tamas je neprimerne in nasilne odzive odločno zadušil in na spletu zapisal: »Vsem sporočam, da nikakor ne bomo iskali grešnega kozla, ne smemo povzročiti še ene tragedije. Začnimo z majhnimi koraki in zgradimo svet, kjer se kaj takšnega ne more zgoditi, ker bomo varovali naravo.« Velja poudariti, da najstnik menda Zare ni ubil namenoma, temveč je poletela v zrak, ko je od bolečine odmaknil roko, da bi se osvobodil ugriza. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije