ŽALOST DO NEBA

Grozljivka v Zagrebu: oče z lastnimi rokami ubil tri otroke (7, 4)

Ko so policisti prišli na kraj, so naleteli na strašen prizor. V dnevni sobi so našli mrtva dvojčka, v otroški sobi pa še štiriletnika.
Fotografija: Policija na kraju dogodka. FOTO: Marko Prpic, Pixsell
Odpri galerijo
Policija na kraju dogodka. FOTO: Marko Prpic, Pixsell

Tragedija, ki se je ponoči zgodila v Zagrebu, dobiva nove, še bolj tragične razsežnosti. Po prvih informacijah, da je oče zadušil dva otroka in nato sodil še sebi, mediji zdaj poročajo, da so umrli trije otroci. Umrla sta sedem let stara deček in deklica, dvojčka, ter njun tri leta mlajši brat. Po grozljivem zločinu naj bi oče, sicer uspešen finančni svetovalec, poskušal soditi še sebi, a je preživel. Odpeljali so ga v bolnišnico, kakšno je njegovo stanje, ni znano.

O tragediji, ki je pretresla Hrvaško in širšo regijo, so ob 10. uri policisti podali izjavo in povedali, da so na kraj dogodka odšli, ko so dobili prijavo zaradi zapisa na facebooku. »Okoli 2. ure smo zaradi zaskrbljenega občana, da sodeč po zapisu na družabnih omrežjih nekdo namerava narediti samomor, odšli na prizorišče in v stanovanju našli 56-letnega moškega, ki je bil ob prihodu policistov v slabem zdravstvenem stanju. Našli smo tudi tri otroke, ki niso kazali znakov življenja. Na kraj je prišla medicinska pomoč, ki je potrdila, da so otroci umrli zaradi nasilja, moškega pa so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Ogled kraja še poteka,« poroča Jutarnji
 

​Šok v dnevni sobi in spalnici


Hrvaški mediji še poročajo, da so mrtva dvojčka našli v dnevni sobi, najmlajšega pa v spalnici. Otroci naj bi bili obdani z igračami, s katerimi so se pred tem igrali. Kdo je bil zaskrbljeni občan, ki je posumil, da bi se lahko zgodilo nekaj strašnega, še ni znano. Hrvaški mediji so zjutraj poročali, da naj bi sredi noči odjeknili streli, zdaj pa Jutarnji poroča, da je bil oče močno omamljen, ko so policisti prišli na kraj. Sumijo, da si je življenje poskušal vzeti s tabletami ali strupom. Policisti še vedno preiskujejo prizorišče zločina, trupla otrok pa so odpeljali na obdukcijo, kjer bodo ugotovili vzrok smrti.
 

Ločitvena drama in boj skrbništvo? 


Neuradno poročajo, da sta bila starša otrok ločena in da so otroci ta vikend preživljali pri očetu, ki pa naj bi jih z lastnimi rokami zadavil in nato poskušal življenje vzeti še sebi. O očetu poročajo, da je izkušeni in dobro izobraženi finančni svetovalec, ki je delal na vodilnih položajih v priznanih podjetjih, zdaj pa ima lastno svetovalno podjetje na Dunaju. Razkrili so še, da je avstrijski državljan s stalnim prebivališčem v Zagrebu in da je bil rojen leta 1965.

Da namerava storiti nekaj strašnega, je nakazal tudi z objavo na facebooku, ko je okoli polnoči zapisal, da se poslavlja, in dodal, da je vzrok slab odnos med njegovo novo partnerico in bivšo ženo.
 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas