ATENTAT

Dva policista aretirana zaradi umora srbskega politika na Kosovu

V preiskavi umora sta menda prirejala dokaze.
Fotografija: Oliverja Ivanovića so ustrelili 16. januarja. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Oliverja Ivanovića so ustrelili 16. januarja. FOTO: AFP

MITROVICA – Kosovska policija je v soboto v Mitrovici aretirala dva policista, ki sta osumljena, da sta poneverila dokaze v preiskavi umora srbskega politika Oliverja Ivanovića. Poleg tega je policija na zahtevo sodišča v Mitrovici preiskala dve lokaciji v mestu. Med preiskavo so zaplenili puško in dva nabojnika z devetimi izstrelki. »Oba policista sta bila na prizorišču dogajanja in nista ravnala v skladu s svojimi dolžnostmi,« je za spletni portal Balkan Insight dejal kosovski tožilec Njazi Rexha, ki vodo preiskavo Ivanovićevega umora.

Srbski politik s svojim sinom. FOTO: Twitter, Milena Ivanović
Srbski politik s svojim sinom. FOTO: Twitter, Milena Ivanović

 

Grozili so mu

Ivanović je bil predsednik pobude Srbija, demokracija in pravica, ki je znana po svojem nasprotovanju Srbski listi, stranki kosovskih Srbov. Srbska lista je trenutno del kosovske vlade. Ivanovića so ustrelili pred njegovo pisarno v Mitrovici 16. januarja. Ivanović je sicer večkrat dejal, da so on sam in njegovi sorodniki prejeli grožnje s smrtjo, ter zaprosil Kosovo, Srbijo in druge za pomoč, a neuspešno.

Srbija je njegov umor označila za teroristično dejanje in od Prištine zahtevala, da dovoli sodeluje srbskih preiskovalcev pri tem, da odgovorne privedejo pred roko pravice.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije