SRHLJIVO

Do smrti izstradala oskrbovanko

Tracey Burrows, ki je skrbela za žensko, bo tri leta v zaporu. Štiri dni jo je pustila brez hrane in vode.
Fotografija: Negovalko Burrowsovo so obsodili na tri leta zapora.
Odpri galerijo
Negovalko Burrowsovo so obsodili na tri leta zapora.

LIVERPOOL – Srhljiva smrt je doletela 43-letno Britanko Julie Cleworth, ki zaradi kapi ni mogla več skrbeti zase. Zanjo bi morala skrbeti plačana osebna pomočnica, 56-letna Tracey Burrows, a ta je varovanko popolnoma zanemarila. Štiri dni zapovrstjo se ni oglasila pri njej. Invalidna Julie, ki je lahko jedla in pila le s pomočjo posebnega vstavka, tako štiri dni ni dobila potrebne hrane, tekočine in zdravil. Umrla je zaradi dehidracije in podhranjenosti.

Bolnišnica, v kateri je bila pred prihodom domov Cleworthova.
Bolnišnica, v kateri je bila pred prihodom domov Cleworthova.
Kot so na sodišču pričali strokovnjaki, je nemočna Julie že drugi dan brez primerne nege padla v komo, še prej pa preživljala hude bolečine in stanje zmedenosti. Medtem ko se je na domu borila za življenje, je Burrowsova obiskovala svojo mamo. Da bi zakrila svoje početje, je šefu lagala, da se je oglasila na domu oskrbovanke, a da tam ni našla nikogar. Šef je predvideval, da se je Cleworthova vrnila v bolnišnico in je bil paket storitev pomoči na domu odpovedan. Burrowsova, obtožena uboja zaradi zanemarjanja, je na sodišču trdila, da ni kriva, a ji ni uspelo prepričati porote. Ta jo je po treh urah razpravljanja spoznala za krivo. Mati treh otrok bo morala tri leta preživeti za rešetkami.

K tragediji je pripomogla tudi zmešnjava s posteljo, Cleworthovo so namreč po odpustu iz bolnišnice namesto na zofo v dnevno sobo, kjer je ležala običajno, položili v spalnico, v posebno elektronsko posteljo, ta pa se je tedaj pokvarila. Eden od reševalcev je poklical v bolnišnico in dogovorili so se, da bo pacientka, če postelje ne bo mogoče popraviti, odšla nazaj v bolnišnico. Toda posteljo so usposobili in gospa je ostala doma. Reševalci so v hiši pustili listek z informacijo, kje je Cleworthova. Burrowsova je trdila, da je ni našla, čeprav je preiskala hišo, v resnici pa se je le ustavila na dovozu in sploh ni vstopila.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije