GROZA

Pes razmesaril devetletnega dečka

Otroka pustili samega z nevarnim Winstonom. Njegova mama popivala v sosednji hiški.
Fotografija: Tawnee in Frankie sta bila na počitnicah. Foto: Facebook
Odpri galerijo
Tawnee in Frankie sta bila na počitnicah. Foto: Facebook

LONDON – V soboto ob petih zjutraj je v obalnem kraju Looe v Cornwalliu na jugozahodu Anglije pes napadel in ubil devetletnega Frankieja MacRitchieja. Otroka so pustili samega s psom v mobilni hiški v naselju Tencreek Park, čeprav je imel kosmatinec že zgodovino napadov na ljudi.
Nesrečni fant z očetom Billyjem Foto: Facebook
Nesrečni fant z očetom Billyjem Foto: Facebook

Lastnica psa Winstona je 28-letna pedikerka Sadie Totterdell, s katero je usodnega dne v njeni mobilni hiški popivala Frankiejeva mama, 30-letna Tawnee Willis. Po napadu je Totterdellovo policija aretirala zaradi uboja. Ljudje iz sosednjih hišk so fantu priskočili na pomoč, a je umrl na kraju napada.
Frankie je umrl na kraju napada. Foto: Facebook
Frankie je umrl na kraju napada. Foto: Facebook

Pedikerkin pes je v turističnem naselju pred tem že štirikrat napadel, nazadnje pred par tedni. Nekdo je povedal, da je zvečer videl psa, ko se je potepal naokoli brez povodca, in zdel se mu je črne barve, pozneje pa se je izkazalo, da je imel celo glavo krvavo. Po zadnjem napadu so Winstona le ujeli in ga odpeljali v zavetišču.


»Imamo specialista, ki poskuša ugotoviti, ali gre za nevarno pasmo, tudi to je del preiskave,« je povedal detektiv Mike West. Po poročajnu prič naj bi šlo za psa iz širše družine buldogov, kamor spadajo tudi pitbuli, bulmastifi in bulterierji. Gre za pse, ki so močni in so lahko zelo napadalni, če nimajo ustreznih gospodarjev. Frankie je bil z mamo na počitnicah, dečkov oče Billy Macritchie, ki ga ni bilo zraven, pa je po tragediji na spletu zapisal: »Moj Frankie, svet se mi je razbil na milijone koščkov.«
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije