UMOR

Grozljivo: našli napol golo posiljeno žensko truplo

V Avstraliji posiljena in umorjena izraelska študentka. Ob napadu je po telefonu govorila s sestro.
Fotografija: Rada je potovala. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Rada je potovala. FOTO: Instagram

MELBOURNE – V sredo okoli sedme ure zjutraj so čistilci oken našli napol golo žensko truplo v bližini nakupovalnega središča v Melbournu v Avstraliji. Žrtev je 21-letna študentka Aiia Maasarwe iz Izraela, ki je ob napadu po videoklicu govorila s sestro. Policija je potrdila, da je bil napad spolno motiviran, naključno izbrana žrtev je bila posiljena, umrla pa je okoli polnoči. Nesrečnica se je s tramvajem peljala domov, ko je srečala napadalca.
Kapa, ki so jo našli na kraju zločina.
Kapa, ki so jo našli na kraju zločina.

»Njena sestra je še slišala, kako je telefon padel na tla, in glasove,« je povedal detektiv Andrew Stamper. Truplo je bilo 50 metrov od tramvajske postaje. Na kraju zločina so našli kapo za bejzbol in sivo majico, ki jo je najverjetneje nosil storilec. Družina pokojne je že na poti v Avstralijo.


Policija je objavila fotografije oblačil storilca, detektiv Stamper je poudaril, da je pomoč javnosti ključna. »Zagotovo obstaja kdo, ki je srečal človeka v teh oblačilih. Prosimo, da nam pomaga.« V bližnji ulici so našli zapuščeno vozilo s prižganimi lučmi. Umor in posilstvo sta toliko bolj pretresljiva, ker močno spominjata na umor in posilstvo Eurydice Dixon in Jill Meagher, čeprav so storilca obeh ujeli.
Zadnji posnetek tik pred umorom
Zadnji posnetek tik pred umorom

Prva je bila umorjena v predmestju Melbourna lani junija, druga pa konec leta 2012. Tudi Eurydice je umrla ponoči, ko se je vračala iz kluba komedijantov.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije