REŠITELJ

Hčer rešil pred morskim psom

Objavljeno 10. junij 2019 07.23 | Posodobljeno 10. junij 2019 07.23 | Piše: A. P.

Petkrat ga je udaril, da je izpustil najstnico. Ostala je brez noge in nekaj prstov na rokah.

Oče in hči sta zelo povezana. FOTO: FB
RALEIGH – V nedeljo so 17-letno Paige Winter s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, ker jo je na plaži v kraju North Macon v Severni Karolini v ZDA napadel morski pes. »Vsi so začeli kričati, pogledala sem levo in vsi so tekli proti dekletu,« se spominja očividka. »Oglasile so se sirene in hitro so jo spravili iz vode.« V bolnišnici so ji morali amputirati nogo, saj je utrpela hude raztrganine noge, medenice in rok.

image
Oče in hči sta zelo povezana. FOTO: FB
Paigeina babica Jane Winter je kasneje povedala, da je izgubila nogo tik nad kolenom in nekaj prstov na rokah. »K sreči je bil njen oče z njo in je morskega psa petkrat udaril v gobec, da jo je izpustil.« V ponedeljek so ustanovili spletno stran za zbiranje sredstev, s katerimi bi pokrili stroške njenega zdravljenja, nabralo se je že več kot 50.000 evrov. Njen oče Charlie Winter je neustrašen gasilec, reševalec in nekdanji marinec. Če ne bi bil tako priseben, bi najstnica zagotovo umrla.

Najstnica je po operaciji dobre volje, povedala je, da ni jezna na morske pse.

Dekle je po operaciji dobre volje, povedala je, da ni jezna na morske pse. Trenutno okreva v bolnišnici Vidant. »Paige je že prišla iz operacijske sobe, še vedno je malo omotična od narkoze, a se že šali,« je po posegu zapisala njena sorodnica Marcy Witner. »Vsem bi rada sporočila, da so morski psi še vedno dobri.« Družina se je javno zahvalila vsem reševalcem in ljudem na plaži, ki so ji takoj pomagali, ter sporočila, da si Paige želi, da bi ljudje še vedno spoštovali morske pse, njihovo naravno okolje in skrbeli za njihovo varnost. 
Deli s prijatelji