GROŽNJE

Ženi in sinu grozil z ubojem, če ga bosta zapustila

Med hišno preiskavo pri osumljenem našli samokres, petarde in mamilo.
Fotografija: Za posušene rastlinske delce sumijo, da so prepovedana konoplja. FOTO: Pp Rače
Odpri galerijo
Za posušene rastlinske delce sumijo, da so prepovedana konoplja. FOTO: Pp Rače

Policisti so pred dnevi v popoldanskih urah odvzeli prostost občanu z območja občine Hoče - Slivnica, ker je več let izvajal psihično in fizično nasilje nad svojo ženo, in ga pridržali. Prav tako je njej in sinu grozil z ubojem, če ga bosta zapustila.

Ker so pridobili informacijo, da osumljenec nezakonito poseduje orožje, so dva dni po njegovem prijetju z odredbo pristojnega sodišča pri njem opravili hišno preiskavo. Našli in zasegli so strelno orožje, in sicer samokres M57 z nabojnikom ter 263 nabojev, več kosov pirotehničnih izdelkov (petarde pirat) in posušene rastlinske delce, za katere sumijo, da gre za prepovedano konopljo.
Pristojnemu tožilstvu bodo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj nasilja v družini in nedovoljene proizvodnje orožja ali eksploziva in prometa z njima.Prav tako bodo zoper njega uvedli tako imenovani hitri postopek o prekršku po zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih zaradi posedovanja petard. Če bo analiza zaseženih rastlinskih delcev potrdila, da gre za prepovedano drogo, pa tudi po zakonu o proizvodnji prepovedanih drog in prometu z njimi, so sporočili z mariborske policijske uprave.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas