KRŠKO PODJETJE

Več kot 120 žrtev goljufije? Kupci ostali brez oken in denarja

Kriminalisti našteli 120 žrtev podjetja Secom in za več kot 370.000 evrov škode.
Fotografija: Inšpektorat je ugotovil, da podjetje od 12. oktobra ni več dosegljivo. Simbolična fotografija.
Odpri galerijo
Inšpektorat je ugotovil, da podjetje od 12. oktobra ni več dosegljivo. Simbolična fotografija.

Domnevno ogoljufanih kupcev krškega podjetja Secom je čedalje več, prav tako se povišuje skupna višina škode, ki jim je ob tem nastala. Do zdaj so preiskovalci namreč prejeli že 120 prijav domnevnih oškodovancev, škoda, ki naj bi jim jo povzročilo podjetje, pa je narasla na 370.000 evrov, poročajo z novomeške policijske uprave.

Kupci so menda ostali brez naročenih oken in denarja. Simbolična fotografija. FOTOGRAFIJI: Shutterstock
Kupci so menda ostali brez naročenih oken in denarja. Simbolična fotografija. FOTOGRAFIJI: Shutterstock

Novomeški kriminalisti so januarja zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je bilo storjenih več kaznivih dejanj poslovne goljufije, ki jih je storila osumljena pravna oseba, ki se je ukvarjala z dobavo in vgradnjo stavbnega pohištva, na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Krškem podali kazensko ovadbo. Kasneje so z zbranimi obvestili ugotovili, da je bilo oškodovanih najmanj 91 oseb, z dejanji pa je bilo povzročene tudi za najmanj 260.000 evrov škode. Po neuradnih podatkih, ki so zakrožili v javnosti, naj bi šlo za krško podjetje Secom.

Po podaji ovadbe so kriminalisti nadaljevali zbiranje obvestil in prejeli prijave še 29 novih oškodovancev; podjetje naj bi jim povzročilo skupno za nekaj manj kot 110.000 evrov škode. S tem se je po poročanju novomeške policijske uprave skupno število oškodovancev povzpelo na 120, skupna ocenjena škoda pa na 370.000 evrov.

Prve prijave oškodovancev so na tržni inšpektorat prišle že novembra in decembra 2021, inšpektorat pa je oktobra lani ugotovil, da podjetje po prejemu avansnega plačila ne dobavi blaga ali ga ne dobavi v celoti ter da ne vrača plačanega avansa. Podjetju, ki je ponudilo dobavo in vgradnjo PVC-oken in PVC-vhodnih vrat, senčil in komarnikov, je inšpektorat zato izdal več upravnih opozoril in odločb. Zoper podjetje je bilo zaradi nespoštovanja izdanih odločb uvedenih tudi več izvršilnih postopkov.

Inšpektorat je še ugotovil, da Secom od 12. oktobra na sedežu podjetja ni več dosegljiv. 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije