GROZLJIVKA

Policija razkriva brutalnosti, ki jih počela tolpa roparjev na Štajerskem

Oškodovance so zvezali, jih pretepali in poškodovali, dokler niso dobili želenega ali informacije, kje hranijo dragocenosti, ki so jih potem odtujili, nato pa pobegnili.
Fotografija: FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Tadej Regent, Delo

CELJE, LJUBLJANA – Zaradi roparskih pohodov, izvedenih na posebej brutalen način, so v sodnem pridržanju pristale štiri osebe. To so 27-letnik z območja Velenja, 25-letnik iz Ljubljane ter 27-letnik in 17-letnica z območja Ljubljane, ki sta začasno bivala v Portorožu. Pri vseh so bile opravljene hišne preiskave. Policija je danes v zvezi s temi ropi odvzela še prostost trem moškim: 18-letniku in 28-letniku iz Ljubljane ter državljanu Srbije, ki je začasno bival na območju Obale. Od sedmih oseb sta dve osebi policiji znani že od prej.

Kot so povedali pri PU Celje, so obravnavali štiri oborožene rope na domovih. Novembra v Celju, kjer so odtujili zlatnino in gotovino v skupni vrednosti več kot 28.000 evrov. Z orožjem so grozili tudi otroku in ga prisilili, da je razkril, kje doma hranijo vrednejše predmete. 

Januarja letos so med ropom odtujili gotovino v vrednosti 1500 evrov. V istem mesecu so na območju Velenja odtujili zlatnino.

Nazadnje so bili na delu v Žalcu v začetku tega meseca, kjer so odnesli za več kot 50.000 evrov gotovine in denarja. Ob ropu so zadrževali vso družino z otroki (od 1 do 12 let). Ob tej priložnosti so streljali v stanovanjski hiši in ob njej: »S pretvezo so presenetili stanovalce, da so lahko vstopili v to stanovanje ali hišo. Vsi ropi so se zgodili v večernem času. Storilci so bili oboroženi s strelnimi orožjem in maskirani. Izvedba vseh ropov je bila izredno nasilna. Oškodovance so na domu zvezali, tudi zlepili, jih pretepali in poškodovali, dokler niso dobili želenega ali informacije, kje hranijo dragocenosti, ki so jih potem odtujili, nato pa pobegnili.«

Zoper štiri osumljence, ki so jim odvzeli prostost, so podali kazenske ovadbe zaradi ropa. Privedli so jih pred preiskovalnega sodnika, ta pa je zanje odredil sodno pridržanje.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije