Oče Abramova na sodišču popolnoma spremenil zgodbo (FOTO)

Med preiskavo naj bi bil pod vplivom močnih pomirjeval.
Fotografija: Današnja obravnava v zadevi odrezana roka. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Današnja obravnava v zadevi odrezana roka. FOTO: Marko Feist

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je danes začela glavna obravnava v t. i. zadevi odrezana roka. Četverica obtoženih, to je Sebastien Abramov, njegova starša Tinka Huskić in Gorazd Colarič, ter Abramovo dekle Julija Adlešič, je tako kot na predobravnavnem naroku tudi tokrat zanikala krivdo. Tožilec je v uvodu predstavil obtožnico.

Obtožnica omenjeni četverici očita poskus zavarovalniške goljufije. Abramov, Huskićeva in Adlešičeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Abramov in Adlešičeva sta zaradi ponovitvene nevarnosti od 8. marca lani v priporu. Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča jima je nazadnje pripor podaljšal do 27. maja.

Adlešičeva, Abramov in Huskićeva so vztrajali pri zagovorih v preiskavi, povsem pa ga je spremenil Colarič. V preiskavi je namreč dejal, da sta njegov sin in Adlešičeva celotno zadevo skrbno načrtovala. Tokrat pa je zatrdil, da ni tako in da je šlo za nesrečo pri delu. Dodal je, da je med preiskavo govoril pod pritiskom kriminalistov, poleg tega pa je bil pod vplivom močnih pomirjeval.
 

Več o današnji obravnavi preberite v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije