ČRNO KRIŽIŠČE

Ni upošteval znaka stop

Voznika med vožnjo obšla slabost: ustavil, nato izgubil zavest. Pri Ptuju trčila avtobus in avto: voznico avta odpeljali v bolnišnico.
Fotografija: FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
FOTO: Oste Bakal

MORAVSKE TOPLICE – Na cesti med Puconci in Sebeborci sta v ponedeljek ob 14.52 trčili osebni vozili. Zgodilo se je v tako imenovanem črnem križišču, kjer lokalna cesta križa regionalko Murska Sobota–Gornji Petrovci. Poleg policistov in reševalcev so posredovali gasilci PGD Murska Sobota, odklopili so akumulatorja, pomagali reševalcem in policiji, počistili cesto in pomagali vlečni službi. Policisti so ugotovili, da je voznik osebnega avta izsilil prednost pred voznico, ki se je pripeljala po prednostni cesti. Za dva ranjenca so poskrbeli reševalci in ju odpeljali v bolnišnico v Rakičan. Prekmurci to križišče, kjer se zgodi največ prometnih nesreč v Pomurju, imenujejo črno križišče, a večinoma so za nesreče krivi vozniki, saj pogosto ne upoštevajo znaka stop. Občina Moravske Toplice je tam hotela zgraditi krožišče, a jim republiška direkcija za ceste tega ni odobrila. Namesto tega so morali namestiti zvočne zavore, ki pa očitno ne učinkujejo.
Na cesti Hlebce–Lesce se je včeraj ob 5.31 zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avta in pešec. Hudo ranjenega pešca so odpeljali v jeseniško bolnišnico. Okoliščine kažejo, da je voznik v pešca trčil na svojem voznem pasu, ko se je peljal proti Lescam. Pešec je bil oblečen v temna oblačila. O nesreči in odgovornosti zanjo gorenjski prometniki še vodijo postopek. Gasilci GARS Jesenice so pomagali z razsvetljavo. Zaradi nesreče je bila cesta približno tri ure zaprta.
V Žigonih je v ponedeljek ob 20.10 na parkirišču zagorel avtobus. Požar so gasili domačini, dokončno pa so ga pogasili gasilci JZ GRD Nova Gorica.
Ob 15.22 je voznika med vožnjo osebnega vozila obšla slabost, zato je ustavil vozilo na avtobusnem postajališču ob Šaranovičevi cesti na Viru pri Domžalah, nato pa je izgubil zavest. Gasilci CZR Domžale so pomagali domžalskim reševalcem, ki so ga prepeljali v nadaljnjo oskrbo.
Pred Kungoto pri Ptuju sta ob 14.49 čelno trčila avtobus in osebno vozilo. Gasilci PGD Ptuj in Talum so zavarovali in počistili kraj dogodka, odklopili akumulator na osebnem vozilu ter usmerjali promet. Ranjeno voznico osebnega avta so reševalci prepeljali v ptujsko bolnišnico.
Na cesti v Višnji vasi je ob 11.57 voznica osebnega avta trčila v drsno ograjo. Posredovali so gasilci PGE Celje, kraj zavarovali, odklopili akumulator, dajali prvo pomoč do prihoda reševalcev, pomagali pri prenosu ranjenke ter posuli vpojna sredstva po vozišču. Ranjenko so z reševalnim vozilom prepeljali v celjsko bolnišnico.
V Vrbju sta ob 10.27 trčila osebno vozilo in kombi. Posredovali so gasilci PGE Celje, PGD Žalec in Vrbje, kraj nesreče so zavarovali, odklopili akumulatorja ter pomagali policiji in reševalcem. Ranjenca so odpeljali v celjsko bolnišnico.
V Dolenji vasi sta ob 9.09 trčila osebno vozilo in kombi. Ranjenec je ostal ukleščen v vozilu. Gasilci PGD Škofja Loka so ga s tehničnim posegom rešili iz razbitin in pomagali reševalcem pri prenosu do reševalnega vozila. Na vozilih so odklopili akumulatorja in z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine.
Nekaj po 8. uri je 63-letni državljan Italije peljal od Kozine proti Podgradu. Ko je pripeljal iz ovinka na ravnico, je zapeljal na nasprotno stran in trčil najprej v vozilo, ki ga je pravilno po pripeljal 27-letnik, nato pa še v vozilo, ki ga je pravilno pripeljala 29-letnica. Po trčenju je obe vozili odbilo v varovalno ograjo. V prometni nesreči so se vsi trije lažje ranili. Italijanu so izdali plačilni nalog. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, pomagali reševalcem in policiji.
V Ložnici pri Žalcu sta ob 7.15 trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Žalec, kraj nesreče so zavarovali, odklopili akumulatorja ter posuli vozišče z vpojnimi sredstvi in ga očistili. Za dva ranjenca so poskrbeli celjski reševalci. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije