NEVARNO

Nesreča na Kaninu: gondola z delavcema obvisela v zraku

Smučišče sicer ne obratuje, kriminalisti preiskujejo, ali gre vza uradno pregonljivo kaznivo dejanje.
Fotografija: FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Po naših informacijah se je na smučišču Kanin, ki sicer v zimski sezoni 2023/24 ne obratuje, zgodila nesreča. Kot nam je potrdil poveljnik Civilne zaščite Bovec Edi Melinc, je kabina z dvema delavcema obvisela v zraku potem, ko se je snela nosilna jeklenica.

V reševanje so bili vključeni pripadniki gorske reševalne službe in lokalni gasilci, oba delavca so iz viseče kabine rešili nepoškodovana.  

»Sreča v nesreči je, da je bila žičnica pravočasno ustavljena in da ni bilo poškodovanih,« pravi Melinc. O dogodku so obveščene vse pristojne službe, inšpektor z inšpektorata za infrastrukturo in policija, ki bo več podrobnosti o dogodku lahko sporočila po končani preiskavi, predvidoma jutri.

Uprava za zaščito in reševanje je o nesreči sporočila: »Ob 14.13 se je na Kaninu v Bovcu, na žičnici med postajama A in B, pri četrtem stebru snela jeklenica z vodil. V kabini gondole sta ostali nepoškodovani osebi. Gasilci PGD in reševalci GRS Bovec so s pomočjo vrvne tehnike rešili osebi.«

Kriminalisti preiskujejo, ali gre za uradno pregonljivo kaznivo dejanje

Dean Božnik s PU Nova Gorica je dodal: »Danes, 9. januarja, ob 14.21 smo bili obveščeni o nesreči na krožni kabinski žičnici Kanin, kjer se je med postajama A in B snela jeklenica in je gondolska kabina z dvema zaposlenima obvisela v zraku. Na kraju so posredovali gorski reševalci GRS Bovec, ki so oba delavca rešili iz omenjene gondolske kabine, na kraju nezgode so posredovali tudi policisti gorske policijske enote PU Nova Gorica. Nihče od omenjenih zaposlenih v gondolski kabini ni bil poškodovan. O varnostnem dogodku je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici) ter pristojno inšpekcijsko službo (inšpektorat za žičnice). Kriminalisti in policisti zbirajo dodatna obvestila, da bi ugotovili vse okoliščine dogodka, in opravljajo nujna preiskovalna dejanja. Novogoriški kriminalisti preiskujejo morebitne znake, ali gre v navedenem primeru za uradno pregonljivo kaznivo dejanje.«

Krožna kabinska žičnica, katere obratovanje za obiskovalce je po odločitvi inšpekcije od začetka oktobra prepovedano, lahko vozi le zaposlene za vzdrževanje, ne pa tudi za obratovanje smučišča, je konec novembra pojasnila direktorica Sončnega Kanina Manuela Božič Badalič.

Kot smo že poročali, se je danes že zgodila nesreča gondole na Tirolskem, kjer so bile huje poškodovane štiri osebe.

Več v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic!

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije