NESREČA NE POČIVA

Obiral kakije in padel z drevesa

Pod njegovo težo se je veja zlomila.
Fotografija: Arhivska fotografija. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Arhivska fotografija. FOTO: Getty Images

Prva polna luna, ki smo jo imeli prvi dan v oktobru, je bila v znamenju ovna, druga polna ali modra luna pa pade na zadnji dan meseca in bo v znamenju bika.

Da imamo dve polni luni v istem koledarskem mesecu tematsko pomeni odpuščanje in zdi se, da se pod močjo te modre lune lahko veliko razplete, sicer pa, da je bolj oddaljena od Zemlje kot običajno, zato je lahko videti manjša in manj svetla. Kljub oddaljenosti pa naj bi najmočneje vplivala na naše razpoloženje.

Modra luna je povezana z vraževerjem in naj bi prinašala tudi slabo vreme in naravne nesreče, polna luna pa je sicer vedno močna točka dokončanja in odpuščanja, pa vendar vam tokrat ne prinaša želenega odpuščanja, kot ga morda želite ali potrebujete.

Prekinite vezi, odložite prtljago

Veliko stvari ali situacij se zdaj lahko poglobi in vas sooči s tem, kar je treba sprostiti v vašem življenju. Morda ne boste čutili dovolj moči, pa vendar vam bo pomagala, da boste vse skupaj pogledali nekoliko z razdalje. Luna odpira čas, ko se boste spogledovali s konci, se odvezali energijskih povezav s predniki in odložili prtljago, ki jo nosite po družinski liniji. Čeprav boste morda želeli nekaj končati, se zdi, da se bo vse skupaj malce zavleklo. Morda bo trajalo do naslednje polne lune v novembru, ki je pravzaprav lunin mrk, da se končno poslovite od vsega, od česar se želite, da dokončno odpustite in se sprostite.

Čustveni odzivi bodo nepredvidljivi

Uran, planet prebujajočih se in presenetljivih novic, je tesno povezan s to modro luno, kar pomeni, da bo njegova energija zelo aktivna. Kadar se Luna in Uran združita, vedno obstaja možnost, da na površje pridejo kakšne šokantne informacije. Lahko se tudi bolj burno in nepredvidljivo čustveno odzivamo, zaradi česar lažje postanemo žrtev svojih sprožilcev tako v okolju kot v odnosih, ki so nam pomembni in čustveno blizu. Ker je Uran, planet revolucije, hipnih sprememb in presenečenj, aktiven, boste morda prejeli nekaj šokantnih informacij, ki bi vam lahko povsem spremenili dosedanji pogled ali načrt.

Čustveni odzivi bodo nepredvidljivi, tako kot strela z jasnega.

Čeprav se ob tej energiji lahko počutite, kot da vas vleče v več smeri, se lahko povežete tudi z zemeljsko, prizemljeno stabilnostjo, ki vam jo lahko ponudi znamenje bika. Če zdaj postavite temelje, se ukoreninite v vsem, kar prinaša sedanji trenutek, se lahko korak za korakom prebijete skozi. Kot sem že omenila, ta modra luna pade na noč, za katero velja, da je nanjo tančica med dimenzijami najtanjša. To je v tem letnem času povezano z vzponom Plejad na severni polobli.

Povežite se z višjimi dimenzijami in intuicijo

31. oktober je povezan tudi z dnevom mrtvih ali Día de los Muertos, ki ga običajno praznujejo v Mehiki in Srednji Ameriki, izvira pa iz časa Aztekov. Mi ga praznujemo 1. novembra. Podobno kot poganske tradicije samhaina verjamejo, da je v tej noči tančica med živimi in mrtvimi najtanjša in se naši najbližji, ki so preminuli, tedaj lažje vrnejo na Zemljo in vzpostavijo stik z nami. Ker imamo polno luno v tej noči, lahko okrepimo tančico in se tako lažje povežemo s svojo intuicijo in višjimi dimenzijami.

Tudi planetarni vpliv Urana vam lahko pomaga pri dostopu do teh višjih dimenzij, saj je Uran kozmični oče, ki vlada tudi nad prebujanjem naše življenjske moči ali kundalini energije. Pod svetlobo modre lune si predstavljajte, da se vaše čakre prebujajo druga za drugo. Oglejte si, kako sijejo kot svetle kroglice mavrične svetlobe. Oglejte si, kako vas odpirajo in povezujejo z vašim višjim jazom in kozmičnimi dimenzijami.

Če imate ljubljeno osebo, ki je že prestopila na drugo stran, na to noč izgovorite posebno molitev ali naredite nekaj, kar vas spomni nanjo. Jejte njeno najljubšo hrano ali prižgite svečo zanjo. Vzemite si tudi čas, da priznate tako velike kot majhne smrti v svojem življenju. Dajte tudi pomen trenutni situaciji, ki vas sooča z nekakšno smrtjo v življenju skozi odnos ali okoliščino.

Zdaj postavljate temelje v sebi

Letos je toliko stvari 'umrlo' tudi v vašem življenju, zato spoštujte tiste, ki so za vas najpomembnejši, četudi je za vas nekoliko boleče. Iščite stik z naravo, saj vam ta vedno kaže, kako tudi sama umira in se vedno znova rodi. Zdaj postavljate temelje v sebi, da boste lahko postavili tisto, kar si resnično želite v novi resničnosti.

Torej, čeprav ta modra luna nosi nekaj nestanovitnosti, vas tudi opozarja, da se prizemljite in ukoreninite v svojem bitju, da lahko stopite na neznana področja. Smrt je za nas največja neznanka, ko hodimo po tem življenju, vendar se vam je ni treba bati.

Za konec pa: spoštujte smrt, s katero ste se soočili, in vedite, da se vse izgubljene stvari sčasoma spet pojavijo. Zakon vesolja je, da se nikoli nič ne uniči, ampak samo prerodi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije