ZLORABA POLOŽAJA

Kriminalisti obiskali piranskega župana, tako so odnašali stvari (VIDEO)

Preiskava je trajala kar osem ur.
Fotografija: Takole so odnašali dokumente. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Takole so odnašali dokumente. FOTO: Youtube

Dopoldne je odjeknila vest, da od 7. ure kriminalisti preiskujejo dokumente v prostorih piranske občine. Preiskava, ki naj bi bila usmerjena v ugotavljanje morebitnih nepravilnosti pri oddaji centralnega dela plaže lastnikom hotela Kempinski Palace, je trajala osem ur.


Kot je pojasnil župan Genio Zadković, so kriminalisti v prostore občine prišli ob 6.40, sam pa je ob 7. uri dobil klic, naj se v najkrajšem možnem času zglasi na delovnem mestu. Po besedah župana so kriminalisti korektno opravili svoje delo. Med drugim so zasegli računalnik, dokumente in pravne akte.

Župan je potrdil, da je preiskava stekla zaradi domnevne zlorabe uradnega položaja, a zatrdil, da on ni preiskovana oseba. Zadkovića tovrstne zadeve bojda ne presenečajo več. Prepričan je, da gre za »navadno nagajanje«, a o imenih ni želel govoriti. 
Njegovo celotno izjavo si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Gašparja Mišiča pridržali

Preiskovalci so bili tudi na sedežu komunalnega podjetja Okolje Piran. Po naših informacijah je odvzeta prostost direktorju javnega podjetja Okolje Piran Gašparju Gašparju Mišiču, nekdanjemu poslancu iz vrst Pozitivne Slovenije, sekretarju vlade Alenke Bratušek in predsedniku uprave Luke Koper.
 

Več o omenjenih kriminalističnih preiskavah preberite v jutrišnji izdaji tiskanih Slovenskih novic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije