Kriminalisti odvzeli prostost nekdanjemu politiku

Občino naj bi obiskali zaradi plaže pred portoroškim Palaceom.
Fotografija: Občina Piran. FOTO: Moni Černe
Odpri galerijo
Občina Piran. FOTO: Moni Černe

Kriminalisti v prostorih občine Piran opravljajo hišno preiskavo. Preiskava naj bi bila usmerjena v ugotavljanje morebitnih nepravilnosti pri oddaji centralnega dela plaže lastnikom hotela Kempinski Palace. »Sodelovanje s kriminalisti poteka z namenom, da se morebitne nepravilnosti dejansko dokažejo ali ovržejo, zelo korektno in zavzeto. Zaradi poteka preiskave vam ne moremo v danem trenutku posredovati dodatnih informacij,« so zapisali na občini.

Eno izmed vozil, s katerim so se kriminalisti pripeljali pred piransko občino. FOTO: Moni Černe
Eno izmed vozil, s katerim so se kriminalisti pripeljali pred piransko občino. FOTO: Moni Černe
Kriminalisti so na občino prišli okoli 7. ure zjutraj, preiskava naj bi trajala 20 minut, a so še vedno v pisarni župana Đenia Zadkoviča, ki ga zaslišujejo.

Poleg župana so za temi vrati  tudi vodje občinskih uradov, in približno štirje kriminalisti, trije so odšli okoli 12.20 ure:
Za temi vrati od 7. ure poteka preiskava. FOTO: Moni Černe
Za temi vrati od 7. ure poteka preiskava. FOTO: Moni Černe


Preiskovalci so tudi na sedežu komunalnega podjetja Okolje Piran. Po naših informacijah je odvzeta prostost direktorju javnega podjetja Okolje Piran Gašparju Gašparju Mišiču, nekdanjemu poslancu iz vrst Pozitivne Slovenije, sekretarju vlade Alenke Bratušek in predsedniku uprave Luke Koper.



Okolje Piran je novembra lani plažo za 20 let oddalo Hotelu Kempinski Palace Portorož in njegovi lastnici, družbi MK Group srbskega poslovneža Miodraga Kostića. Gre za plažo pred restavracijami Paco, Jadro in Cacao v Portorožu.

Okolje Piran je del plaže oddalo prek javnega razpisa, ki je bil objavljen oktobra lani. Glede na razpis gre za nekaj manj kot 2200 kvadratnih metrov površine, predviden pa je 20-letni najem z možnostjo podaljšanja za 10 let. Najnižja letna najemnina je bila določena v višini okoli 18.400 evrov brez DDV, kar v 20 letih pomeni skupno 368.000 evrov brez davka.


Več lahko preberete v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije