TRAGEDIJA PRED DOMAČO HIŠO

FOTO: Lanskega marca prejel priznanje RTV Slovenija, v torek ga je stisnilo do smrti

Objavljeno 18. april 2019 18.30 | Posodobljeno 18. april 2019 18.35 | Piše: Aleksander Brudar

Kamerman TV Slovenija Janez Misson umrl v hudi delovni nesreči pred domačo hišo.

»Po današnji oddaji pred objektivom eden tistih, ki je vedno za objektivom, kamerman Janez Misson,« je aprila lani na facebooku zapisala voditeljica oddaje Turbulenca Milica Prešeren. FOTO: Facebook/Milica Prešeren
ZMINEC – Mirno in sončno torkovo popoldne so v kraju Zminec, ki leži na poti od Škofje Loke proti Visokemu pri Poljanah, rojstnemu kraju pisatelja Ivana Tavčarja, prekinile sirene reševalnega vozila. »Malo pred peto uro smo slišali rešilca,« se je včeraj še v živo spominjala ena od domačink. Niti pomislila ni, da so morali reševalci posredovati v njenem kraju. Šele naslednji dan, ko se je vrnila s sprehoda z bližnjega hriba Sveti Lovrenc, je izvedela, da je zaradi delovne nesreče umrl njen sokrajan Janez Misson. Njegova družinska hiša je ravno ob vzpenjajoči se cesti, ki vodi do omenjenega hriba.

Janez Misson je v svoji dolgoletni karieri kamermana dosegel odlične rezultate v vseh žanrih, tako pri prefinjenem kadriranju umetniških vsebin kakor pri trdem delu ob športnih prenosih.

Kot so že nekaj ur po dogodku sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje, so škofjeloški reševalci nujne medicinske pomoči
image
Nesreča se je v torek popoldne zgodila blizu Škofje Loke. FOTO: Marko Feist
poškodovanega moškega, ki ga je nekaj pred peto popoldne stisnil delovni stroj, oskrbeli na kraju dogodka in ga prepeljali v nadaljnjo zdravstveno oskrbo v ljubljanski klinični center. S PU Kranj pa so včeraj dopoldne dodali, da je zaradi poškodb umrl. »Kriminalisti o dogodku še vodijo postopek,« so dodali in pojasnili, da je pokojni po zaključku gradbenih del na zasebnem objektu z delavci podjetja sodeloval pri premikanju priklopnega delovnega stroja za polaganje estrihov. Ta pa ga je huje poškodoval, ko je zdrsnil po klančini navzdol.

Odličen kamerman

»Bil je čudovit in prijazen človek,« so si glede Janeza enotni njegovi sosedje. »Mimo njihove hiše gre sprehajalna pot, in kadar so bili zunaj, smo malo poklepetali,« doda prej omenjena sokrajanka. Petinpetdesetletni Misson je za seboj pustil užaloščeno ženo z otroki. Poleg njih ga bodo zagotovo pogrešali njegovi sodelavci na Televiziji Slovenija, saj je bil tam vrsto let kamerman. »Na plan z našim kamermanom! Janez Misson z voditeljico Milico Prešeren. Oba pred objektivom,« so na facebooku skoraj pred letom dni objavo voditeljice Prešernove delili ustvarjalci oddaje Turbulenca.

Marca lani je Misson prejel priznanje RTV Slovenija za izjemne ali nadpovprečne delovne dosežke v daljšem delovnem obdobju. »Janez Misson je v svoji dolgoletni karieri kamermana dosegel odlične rezultate v vseh žanrih, tako pri prefinjenem kadriranju
image
Delovni stroj je zdrsnil po klančini. FOTO: Marko Feist
umetniških vsebin kakor pri trdem delu ob športnih prenosih,« so zapisali v obrazložitvi in nadaljevali, da je kot eden najmočnejših členov sodeloval pri skoraj vseh velikih projektih TV Slovenija, kot član ekip pri prenosih tekmovanj z olimpijskih iger pa se je izkazal tudi prek naših meja. »Janez Misson je najbolj zaznamoval produkcijo TV Slovenija s svojim delom na kameri roki, kjer nima konkurence. Pri tem zahtevnem delu je postavil tako visoke standarde, da jih bo težko doseči, kaj šele preseči,« so še zapisali.
Deli s prijatelji