OVADBA

FOTO: Celjski kriminalisti zasegli več kot 500 sadik konoplje

Osumljenca so policisti privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil sodno pridržanje.
Fotografija: Sadike konoplje. FOTO: PU Celje
Odpri galerijo
Sadike konoplje. FOTO: PU Celje

VRANSKO – Žalski policisti so v sredo v sodelovanju s celjskimi kriminalisti in pripadniki specialne enote policije opravili hišno preiskavo na Vranskem ter odvzeli prostost dvema srbskima državljanoma, starima 33 in 44 let, osumljenima neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Sadike konoplje. FOTO: PU Celje
Sadike konoplje. FOTO: PU Celje


V podstrešnem delu stanovanjske hiše so našli prirejen prostor za gojenje konoplje, drug prirejen prostor so odkrili tudi v gospodarskem poslopju ob hiši. Oba prostora sta bila opremljena z opremo za gojenje konoplje – lučmi, ventilatorji in prezračevalniki. V obeh prostorih so našli in zasegli več kot 500 sadik konoplje in opremo za gojenje, so sporočili iz PU Celje.
 

Elektropodjetje oškodovala za več kot 10.000 evrov

Moška sta imela električno energijo napeljano mimo električnega števca in sta s tem elektropodjetje oškodovala za najmanj 10.000 evrov, zaradi česar so ju tudi ovadili. Zoper enega od njiju so izvedli še prekrškovni postopek zaradi kršitve zakona o prijavi prebivališča. Oba so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ta pa jima je odredil sodno pridržanje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije