V Ljubljani posilil dve študentki, eni po glavi in prsih razmazal še pljunek

Maročan Ali Safini je prvo žrtev zlorabil na posebno poniževalen način. Pri nas je bil že štirikrat obsojen, očitno pa ga niso izgnali iz države.
Fotografija: Aliju Safiniju sodijo za dve posilstvi. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Aliju Safiniju sodijo za dve posilstvi. FOTO: Marko Feist

Brez javnosti bo potekalo sojenje 36-letnemu državljanu Maroka Aliju Safiniju, ki ne prizna, da je oktobra lani posilil dve študentki, spoznal ju je na ljubljanski Metelkovi ulici.

Od aretacije je v priporu. FOTO: Marko Feist
Od aretacije je v priporu. FOTO: Marko Feist

Sodnica Deja Kozjek je zaradi varovanja zasebnosti oškodovank na predlog tožilke Zvonke Knavs to namreč izključila z glavne obravnave. Ta mesec je imel obtoženec priložnost predstaviti svojo plat zgodbe, sodnica pa je povabila tudi eno od oškodovank. Čeprav je tožilstvo predlagalo, naj se njuni izpovedi zaradi zaščite njune integritete le prebereta, je Maročan za obe zahteval, da o vsem še enkrat vse povesta na sodišču.
 

Z glavo ob posteljo


Znano je sicer, da Maročan zanika, da bi se zgodilo tako, kot piše v obtožnici. To je tožilka včeraj prebrala še pred izključitvijo javnosti, očita pa mu dve posilstvi, eno na posebno poniževalen način. V obtožnici piše, da je prvo dekle, staro 22 let, posilil v noči na 21. oktober lani v njeni sobi študentskega doma na Kardeljevi ploščadi, potem ko sta se spoznala na Metelkovi.

Čeprav se je želela posloviti od njega, ji je sledil v sobo, jo porinil na posteljo in jo slekel. Ker se je upirala in pri tem vpila: »Ne, ne, prosim ne!« jo je tepel, brcal, boksal in jo z glavo udaril v rob postelje, za nameček jo je pljunil in na njeni glavi ter prsih razmazal pljunek. Nato jo je na postelji večkrat posilil, enkrat pa še pod prho.

Dekle je posilstvo prijavilo, a Safinija so prijeli šele 10 dni pozneje, ko je 30. oktobra okoli pol treh ponoči na Metelkovi posilil še drugo dekle. Sprva naj bi ji v zameno za to, da ga zadovolji, ponujal denar in mamila. Ker mu ni hotela ustreči, ji je zagrozil z nožem in jo prisilil, da je šla z njim na bližnjo ploščad pred Slovenskim etnografskim muzejem, kjer jo je spolno napadel. Takrat je mimo prišel naključni mimoidoči, in ker je dekle vpilo na pomoč, je poklical policijo. Še preden je ta prišla, naj bi posiljevalec zbežal in se šel preobleč v bližnji azilni dom v Kotnikovi ulici, nato pa spet odšel ven.

Prej tatvine in rop


Policija je Safinija prijela še isto noč in dekleti sta potrdili, da ju je posilil prav on. Sam pa je torej zanikal, da bi se kar koli zgodilo proti njuni volji. Tako menda v preiskavi ni zanikal, da bi bil v sobi pri študentki (kar bi glede na biološke sledi, ki jih je pustil za seboj, tudi težko zanikal), a naj bi bila spolni odnos pa tudi nasilje sporazumna. Dekle naj bi namreč hotelo, da je med odnosom nasilen.

Ob vsem se poraja vprašanje, kaj je Safini sploh še počel v naši državi. Maročan, ki se je rodil v Casablanci, do leta 2010 pa se je menda preživljal z delom na ribiški ladji, je prebegnil v Evropo, do Španije naj bi menda prišel kar z vodnim skuterjem. Nato naj bi bil še v različnih državah: v Franciji, Italiji, na Hrvaškem, očitno tudi v skandinavskih državah, v Nemčiji in Avstriji, saj je imel glede na uradne zaznamke že tam težave z zakonom.


A največje si je nakopal prav v Sloveniji (kjer naj bi neuspešno zaprosil tudi za mednarodno zaščito), saj je bil pri nas že štirikrat obsojen. Trikrat predvsem zaradi tatvin, četrtič pa tudi na dve leti zapora zaradi ropa iz leta 2016. Kazen je prestal septembra lani, očitno pa mu ob vsej njegovi kriminalni zgodovini niso izrekli stranske kazni izgona tujca iz države. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije