NESREČA PRI DELU

V delovni nesreči huje poškodovan starejši moški

S traktorjem se je zakotalil po brežini in obležal.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Mavric Pivk, Delo

V torek ob 8.49 je bila policija obveščena o nesreči pri delu na območju naselja Lazec, občina Cerkno, kjer se je s traktorjem po brežini z zgornjega travnika na spodnjega, v dolžini približno devetih metrov, prevrnil 71-letni moški.

Moški se je z drugim družinskim članom nahajal na zasebnem zemljišču, kjer je bil ob vznožju njive na travnati poti parkiran kmetijski traktor s prikolico. Pri vzvratni vožnji s traktorjem je 71-letni moški s prikolico in nato z zadnjo desno pnevmatiko zapeljal prek roba travnika oziroma poti. Traktor s prikolico se je po brežini večkrat bočno prevrnil in obstal na spodnjem travniku, ob prevračanju pa je 71-letni moški utrpel telesne poškodbe.



Takoj po nezgodi mu je ožji sorodnik nudil pomoč in nemudoma poklical na pomoč reševalce.

Na kraju so ga zdravniško oskrbeli reševalci ZD Idrija.

Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci PGD Cerkno.

Kasneje so poškodovanca prevzeli člani dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Idrijski policisti so tujo krivdo izključili in bodo o varnostnem dogodku s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije