NATAKNILI SO JIMA LISICE

S praznimi pnevmatikami bežala pred slovensko policijo

Voznik znakov policistov ni upošteval in je s hitrostjo okrog 140 km/h vozil proti Gornji Radgoni.
Fotografija: Simbolična fotografija.FOTO: Facebook.com, Policija KP
Odpri galerijo
Simbolična fotografija.FOTO: Facebook.com, Policija KP

RADENCI – Patrulja PP Gornja Radgona je v nedeljo ob 23.45 v Radencih neuspešno ustavljala voznika mazde, ki je sprva zmanjšal hitrost, nato pa nenadoma pospešil. Voznik opozorilnih znakov ni upošteval in je z nezmanjšano hitrostjo (okrog 140 km/h) nadaljeval vožnjo v smeri Gornje Radgone, kjer je zapeljal čez otok krožišča in si predrl prednji pnevmatiki. Kljub temu je še naprej peljal proti Avstriji in prestopil državno mejo. Policista sta ga zasledovala čez mejo in o tem obvestila tudi OKC, ki je o tem obvestil avstrijske varnostne organe. Voznik je vožnjo z okoli 80 kilometri nadaljeval kljub praznim pnevmatikam. Pred naseljem Weixelbaum je zaustavil, saj zaradi poškodb treh pnevmatik vožnje ni mogel več nadaljevati. Voznik in sopotnik sta bila pozvana iz vozila, kjer so jima nataknili lisce, tja pa so prišli avstrijski varnostni organi in prevzeli postopek.

Policisti so ugotovili, da je za volanom sedel 54-letnik, njegov sopotnik pa je bil 46-letnik, oba državljana Poljske. Na vozilu sta imela nameščene registrske tablice, odtujene v nedeljo v Lendavi. Pri preverjanju vozila je bilo ugotovljeno, da je bilo 4. junija lani ukradeno v Ljubljani, ob pregledu pa so v njem našli razno vlomilsko orodje, prenosne radijske zveze, napravo za nočno opazovanje, jeklenko z neznanim plinom, več registrskih tablic (poljske in slovaške), posodo z bencinom in osebne stvari.

Zaradi tatvine registrskih tablic in osebnega avtomobila bo zoper tujca podana kazenska ovadba. Zoper voznika bo izveden tudi ukrep zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov na območju Slovenije, so zapisali v poročilu PU Murska Sobota.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije