PRIDRŽALI OSUMLJENCA

Policija govorila s sorodniki in sosedi pretepene sodnice

Policija preiskuje poskus umora Daniele Ružič.
Fotografija: FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Tadej Regent, Delo

MARIBOR – Po petkovi hišni preiskavi na domu mariborske okrožne sodnice Daniele Ružič, ki so jo neznanci minulo nedeljo napadli pred njeno hišo v Pekrah in jo hudo poškodovali, so policisti razkrili nekaj več podrobnosti. Neuradno smo že včeraj poročali, da je policija pridržala njenega partnerja.

Policijska uprava (PU) Maribor je na tiskovni konferenci razkrila, da trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava, ki jo usmerja okrožno tožilstvo v Mariboru. Vključeno je večje število kriminalistov, preiskava pa poteka »v smeri sodničinega zasebnega življenja in v povezavi z njenim delom«, je uvodoma dejal Bojan Kitel.


 

Pogovor s sorodniki in sosedi

Po ogledu prizorišča kaznivega dejanja, ki ga je vodil sodnik z okrožnega sodišča v Mariboru, je bilo opravljeno več pogovorov s sorodniki in sosedi. Kitel je dejal: »Včeraj je bila na podlagi odločbe slovenjgraškega sodišča opravljena preiskava na domu osumljenca, pridržali smo osumljeno osebo, s katero danes nadaljujemo policijske postopke.«
 
Dosedanje ugotovitve preiskave še niso dale odgovorov na vsa vprašanja, zbiranje obvestil in preiskava pa se nadaljujeta. Kitel ni želel odgovoriti, v kakšnem odnosu sta osumljenec in žrtev: »Osumljeni in žrtev napada sta dve fizični osebi, policija podatkov o osebah v fazi predkazenskega postopka ne more razkrivati.«

Preiskava na naslovu osumljenca in žrtve

»Preiskava je potekala na naslovu osumljenca,« je poudaril Kitel. Kot je znano, je včeraj kriminalistična preiskava potekala na domu napadene sodnice v Pekrah. Drugje preiskav policija ni opravljala. »Lahko jih je tudi več,« je na vprašanje, ali je pridržani edini osumljenec, odgovoril Kitel.
 
Sodnico, zaposleno na gospodarskem oddelku, so napadli okoli ene ure ponoči v nedeljo, ko se je vrnila domov. Ružičevo so po napadu, ko naj bi se je lotili s kijem, z večkrat počeno lobanjo in obraznimi kostmi ter zlomljenima obema rokama odpeljali na urgenco, kjer so jo morali celo oživljati. Sodnica je zdaj stabilna in je v bolnišnici že opravila pogovor s policisti, a naj bi se napada ne spomnila.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije