SMRT NA MOTORJU

Patrik se je lani rešil, za veliko noč smrti ni ušel

Pod lokalom Viki burger na Črnem Kalu umrl komaj 21-letni študent iz Kopra.
Fotografija: FOTO:
Odpri galerijo
FOTO:

KOPER – Potem ko je v nedeljo na Gorenjskem na cesti življenje izgubil 40-letni motorist Miha Medvedec, se je manj kot 24 ur pozneje tragična zgodba ponovila na Primorskem. »Malo pred 15. uro je 21-letni voznik motornega kolesa iz Kopra vozil po cesti od Rižane proti Črnemu Kalu ter prehiteval osebni avtomobil. Po prehitevanju se je voznik motornega kolesa pravilno vrnil na vozni pas pred osebni avto in nadaljeval vožnjo. Nato je iz neznanega razloga zapeljal v levo in trčil v avto, ki je pravilno pripeljal nasproti. Po trčenju je voznika in motorno kolo odbilo nazaj, tako da je trčil v avtomobil, ki ga je prej prehiteval. Poškodbe so bile za voznika motornega kolesa žal prehude in je na kraju nesreče umrl,« so dve uri pozneje sporočili iz Policijske uprave Koper.

Reševalci in gasilci so mladega motorista oživljali, a mu ni bilo pomoči. Lažje je bila ranjena tudi ženska v fiat puntu, odpeljali so jo v izolsko bolnišnico.

FOTO:
FOTO:

Zaradi nesreče je bila cesta popolnoma zaprta, promet je bil znova sproščen dobri dve uri in pol pozneje. Malo zatem so se pri odcepu za Kortine, kjer je njihov Patrik Grošelj prehiteval avto citroën, zbrali prijatelji pokojnega, kolegi motoristi, dedek, babica, mati, oče, sestra in drugi sorodniki, prizor pa je bil več kot pretresljiv. Patrik je s svojo dobro voljo, pozitivnim odnosom do življenja in ljubeznijo do soljudi v vsakem, ki ga je poznal, pustil sled. Solze, šok, obup, objemi in nepreklicno slovo; njihovega Patrika iz koprskega naselja Markovec, kjer je živel s starši, ni več.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA FOTO:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA FOTO:

Patrik je po mnenju prijateljev, ki so ga dobro poznali, odšel na kavico tja, kamor se je tako rad vračal, v Viki burger na Črnem Kalu. Drugega aprila, na sončno ponedeljkovo popoldne, do tja žal ni prišel, umrl je dobrih 500 metrov pod Vikijem, kot lokal imenujejo motoristi. Motoristi so ga zadnjič videli nekaj minut pred nesrečo. Ko so na koprski bencinski črpalki točili gorivo, se je peljal mimo. Klicali so ga na mobilni telefon, da bi se zapeljali skupaj, a zvonilo je v prazno.

FOTO:
FOTO:

Mlado življenje je fant, zaljubljen v motorje, miren in zadržan, ki je živel za svet motociklizma, pustil na cesti, na motorju, ki ga je imel tako rad, da je bila vožnja z njim nuja, neodvisna od letnega časa ali vremenskih razmer. Patriku je pomenila toliko kot zrak, ki ga je dihal, zato je vozil nenehno. Njegov najljubši motociklistični dirkač je bil 39-letni Valentino Rossi, rekorder po številu zmag v razredih 500 cm3 in motoGP.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA FOTO:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA FOTO:

Kljub mladosti je imel študent fakultete za strojništvo za seboj na tisoče prevoženih kilometrov, veliko izkušenj, ki so ga še lani morda ohranile pri življenju. V drugi polovici leta 2017 je namreč na isti cesti, ravno tako pod Vikijem, preživel hudo prometno nesrečo, močno se je poškodoval po rokah, nogah, od takrat še vedno ni povsem okreval. Njegovemu belemu 1300-kubičnemu beemveju je potem, ko je zdrsnil s ceste, odtrgalo zadnji del in velika sreča je bila, da je Patrik preživel.

»Veselil se je, da bo svoj motor zdaj, ko je končno dobil nadomestne dele z Nizozemske, znova začel sestavljati,« pripoveduje primorski motorist, ki bo pogrešal skupne vožnje, smeh prijatelja, v katerem ni bilo nikdar kančka zlobe: »Zato smo ga imeli radi vsi.«

Patrik je nekdaj vozil yamaho, potem jo je prodal prijatelju in si kupil motor ter ga lani razbil. V ponedeljek si je sposodil 800-kubičnega BMW, motor svojega očeta, in se nič hudega sluteč poslovil prav tam, kjer je bil najraje – na cesti, na motorju. Na žalost mnogo, mnogo prekmalu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije