NA KOROŠKEM

Izdajal se je za policista in na vozilu uporabljal modre luči

Na Koroškem je vozil pijan in se predstavljal za uradno osebo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay

Ravenski policisti so v nedeljo pozno zvečer obravnavali 30-letnega občana, voznika osebnega vozila, ki je med vožnjo uporabljal modre rotacijske luči.

Preizkus z alkotestom je pokazal 0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka  oziroma nekaj več kot 1,30 promila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so ga pridržali in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi neupravičene uporabe rotacijskih luči so mu začasno odvzeli tudi registrske tablice.

Ker se je 30-letni Korošec pred tem v gostinskem lokalu izdajal za uradno osebo, ga bodo še kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja lažnega izdajanja za uradno ali vojaško osebo po 305. členu kazenskega zakonika.

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da se je 30-letnik v nedeljo pred gostinski lokal na Ravnah na Koroškem pripeljal z vklopljenimi modrimi utripajočimi lučmi. V lokalu je od zaposlene zahteval osebne podatke ter grozil z izrekanjem glob.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo podali obdolžilni predlog. Grozi mu 18 kazenskih točk in 1.200 evrov globe. Denarna kazen oziroma zapor do enega leta pa mu grozi, ker se je izdajal za uradno osebo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije